søndag den 2. august 2015

Jernprøven

Jernprøven er 1. bind af fantasyserien Magisterium som er skrevet af Holly Black og Cassandra Clare.

Call har ingen venner. Hans jævnaldrende synes han er underlig, og det bliver ikke bedre af at han har et forkrøblet ben, som gør ham til det perfekte mobbeoffer.
Hele sit liv har Call fået at vide af sin far, at magi er farligt, og at magerne var skyld i hans mors død. Da Call bliver indkaldt til jernprøven, adgangsprøven til magernes skole Magisterium, gør han derfor sit bedste for at dumpe.
Men taktikken mislykkes, og Call bliver mod alle forventninger optaget på skolen, og kommer i lære under mester Rufus.
Call finder snart ud af, at Magisterium ikke er som hans far har fortalt. For første gang nogensinde har Call venner, og selv om det bestemt ikke er alle elever der bryder sig om ham, bliver han mod sin vilje alligevel mere og mere glad for skolen.
Men Calls far har flere hemmeligheder, og én af dem hænger tilsyneladende sammen med Calls fortid. Da Call opdager at hans far vil have mester Rufus til at binde hans kræfter begynder han for første gang at overveje sin fremtid.
Men ikke alt er godt, for magernes fjende som stod bag Calls mors død rører på sig, og fjenden er tættere på Call end han tror.
Hvis Call skal overleve skoleåret må han lære at stole på sig selv - og sine venner.

Jernprøven er en rigtig spændende fantasyfortælling med masser af fart over feltet. Bogen er fyldt med magi, og det godes kamp mod det onde. Sproget er godt, og personerne virker levende og interessante. Handlingen er medrivende, og bogen er umulig at slippe. Især de mange twists i handlingen gør, at man hænger på hele vejen, og at handlingen aldrig bliver forudsigelig og kedelig. Én af de ting som forfatterne gør meget ud af, er at magi har konsekvenser, og at det er nemt at blive forledt af magiens - kaos´ - mørke side. Netop fokusset på de mørke sider er med til at levendegøre bogens univers og gøre personerne menneskelige. Og så slutter bogen meget overraskende. Jeg ser i den grad frem til næste bind i serien, og kan kun anbefale bogen. Læs den, læs den. 

Ingen kommentarer: