torsdag den 13. august 2015

Soltårerne

Soltårerne er 3. og sidste del af Josefine Ottesens fantasytrilogi Grønnesø.

Trunten Pil glæder sig til næste Månemarked og til at være sammen med sine venner igen.
Til Månemarkedet dukker der en ny person op. Det er en sulk ved navn Klob som sælger mærkelige salver, og som spørger efter Pil.
Men først da Pil finder ud af at Tone er syg og kun soltårerne kan redde hende opsøger hun sulken.
Klob går med til at hjælpe hende og vise hende vej til soltårerne. Ifølge ham er Pil nemlig udvalgt til at redde soltårerne fra den onde mager. Men det er kun Pil der er udvalgt, og derfor må hun tage af sted alene sammen med Klob.
Helt alene med Klob bliver Pil nu ikke, for inden rejsen redder hun en lille gnom, og gnomen Glimt er fast besluttet på at følge med og hjælpe hende.
Og det viser sig at være meget heldigt, for Klob har vist ikke helt rent mel i posen...

Josefine Ottesen kan virkelig strikke en god historie sammen. Med humor og spænding fortæller hun en dejlig historie om venskab, mod og om at følge sit hjerte. Sproget er fantastisk, som altid, og bogen er tilsat en god dosis magi. Pil er en dejlig hovedperson, og man kommer virkelig ind i hovedet på hende undervejs i bogen. Til gengæld kommer man ikke rigtig ind under huden på de andre personer i bogen. Og det gør egentlig ikke noget, for bogens budskab om venskabets betydning kommer tydeligt frem igennem Pil. At bogen er den sidste i serien om Grønnesø er en smule vemodigt, men heldigvis er det bøger som man kan læse igen og igen, og glæde sig over hver gang. Denne udgave er fyldt med flotte sort-hvide illustrationer som er med til at give bogen stemning, og derudover følger der en mp3 med bogen hvor man kan høre Josefine Ottesen selv læse historien højt. Bogen og serien kan absolut anbefales til såvel børn som fans af Josefine Ottesens forfatterskab. 

Se også forfatterens hjemmeside

Ingen kommentarer: