søndag den 6. juli 2014

Kejseren af Nihon-Ja

Kejseren af Nihon-Ja er 10. bind af John Flanagans fantasyserie Skyggens lærling.

Will, Halt og Alyss er på diplomatisk mission til Toscana, da Evanlyn, kronprinsessen af Araluen, uventet dukker op. Evanlyn har brug for deres hjælp til at finde Horace, som er forsvundet under en mission til Nihon-Ja. Han er nemlig blevet indblandet i et kup mod kejseren, og er sammen med den retmæssige kejser flygtet op i bjergene i det fjerne land.
Horace er kommet på noget af en opgave, for kejserens mænd er i håbløst mindretal, og eneste håb er at forvandle de kejsertro kikorier som lever i bjergene til soldater.
Will, Halt, Alyss og Evanlyn tager sammen med Selethen afsted mod Nihon-Ja for at finde Horace, men vejen er farefuld, og det bliver ikke lettere i Nihon-Ja, hvor oprørerne har sat sig tungt på magten, mens kejseren og Horace har søgt tilflugt i den sagnomspundne fæstning Ran-Koshi. Forude venter en kæmpe opgave med at forvandle kikorierne til soldater. Og det endelige opgør nærmer sig...

Endnu et spændende bind i serien. Sproget er godt, og man kan ikke undgå at leve sig ind i personerne. Samtidig er der masser af action, og handlingen er medrivende. En fantastisk serie som bare må læses.

Se også forfatterens flotte hjemmeside.

Ingen kommentarer: