lørdag den 5. november 2011

Forhekset

Forhekset er 2. bind i Riley Bloom-serien af Alyson Noël, og handler om Ever (fra serien De Udødelige)s lillesøster Riley og hendes liv efter døden.

Efter overståelsen af Rileys første opgave som Sjælefanger slapper Riley, hendes hund Buttercup og guiden Bodhi af med en velfortjent ferie på Jomfruøerne. Da Riley møder en sort helvedeshund, overhører hun endnu engang Bodhis formaninger og beslutter at hjælpe den over broen til den anden side. Uheldigvis har hundens ejer, Rebekka, en anden mening. Rebekka blev nemlig myrdet, og nu vil hun have hævn! Snart er Bodhi og Buttercup fanget i Rebekkas verden af smertefulde minder og raseri, og det er op til Riley at redde dem, og hjælpe Rebekka videre til den anden side. Riley får hjælp af en mystisk prins, men kan hun finde sine venner i Rebekkas verden og befri de fangne sjæle fra fortidens smerte?

Bogen er hurtigt læst og vældig spændende. Alyson Noël har virkelig ramt plet med hensyn til Rileys opførsel som før-teenager, og som voksen læser får man tit lyst til at bede hende om at tage sig sammen og tænke på andre end sig selv. Jeg kan personligt bedre lide bøgerne om Riley end bøgerne om hendes storesøster Ever, da jeg synes De Udødelige-serien efterhånden bliver for langtrukken og for fokuseret på karma og filosofi i stedet for handlingen. Alligevel har også Riley Bloom-serien tendenser til at gå lidt for meget op i filosofien om livet og døden.

Serien er dog et must read hvis man var vild med De Udødelige.

Ingen kommentarer: