lørdag den 22. oktober 2011

Pectus´ sten

Pectus´ sten er Lise Bidstrups nyeste fantasybog, og den har det hele: spænding, humor, magi og kampen mod det onde.


Hvert 500. år skal verden fornyes, og krystalkuglen viser den nye fornyer. Men hvad nu, hvis der var to fornyere?

Pigen Isabell går på en engelsk kostskole, men bliver af den hemmelige Øvre Orden pålagt en mission: Hun skal finde Pectus´ sten så verden kan blive fornyet. Derfor må Isabell tage til Italien og tale med Beskytterne - gargoylerne på taget af domkirken i Orvieto.

Samtidig er drengen Laus fra Danmark blevet udvalgt til at deltage i et tv-show kaldet Pectus´ sten, et show som starter i Amsterdam og fører ham til Orvieto.

Laus og Isabell møder hinanden i Italien, og må nu fuldføre deres mission sammen: At finde Pectus´ sten så verden kan blive fornyet. Men de er ikke de eneste der leder efter stenen. Med dæmoner i hælene kommer Isabell og Laus ud på en længere rejse der fører dem fra Italien til Jordan til Australien til...

Bogen er superspændende, og sine steder også temmelig morsom. Jeg er for eksempel vild med beskrivelserne af Laus´ snobbede tante Lilian. Desværre er bogen for kort - slutningen lægger i den grad op til et bind 2 og en afslutning på Laus og Isabells historie. Ikke desto mindre kan bogen varmt anbefales, både for historien og for Patrick Leis´ illustrationers skyld.

Læs mere om bogen på forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: