tirsdag den 18. oktober 2011

Vildheks 3: Kimæras hævn

Kimæras hævn er 3. bind i Lene Kaaberbøls fantasyserie Vildheks. Efter opgøret med Kimæra i sidste bind er Clara nu hjemme igen. Uheldigvis har børnene i skolen opdaget at hun er heks - eller rettere: at hun tror hun er heks - og det fører en del mobning med sig. Samtidig er hendes vildhekseevner gået agurk! Uden at ville det, og i vågen tilstand, sender hendes evner hende på vildrejse, hvor hun oplaver verden igennem forskellige dyr. Dyr som dør, fortærret af den frygtelige sult.

Efter en episode i skolegården hvor Clara og en af hendes mobbere falder ned fra cykelskurets tag og kommer på hospitalet, opsøger Clara Moster Isa for at finde ud af hvad der sker med hende. For Clara har fået en sjæleknude: Hun er gennem sine vildrejser blevet knyttet sammen med forskellige dyr - som er døde, hendes mobber, og den frygtelige sult, som allerede er begyndt at angribe Clara indefra. Det bliver så slemt, at Claras vildven Kat griber ind for at holde sulten i skak. Men Kat kan ikke holde sulten væk for evigt, og Clara og Moster Isas elev Kahla må derfor tage afsted for at finde den sultne og sætte en stopper for den. Sporene fører Clara og Kahla tilbage til Kimæras barndom, da hun stadig var pigen Kimmie, og i vildhekselære på kostskolen Egeholm. Nu må Clara finde ud af, hvad der skete med Kimmie der forvandlede hende til Kimæra, og stoppe sulten før det er for sent.

Endnu en spændende bog i Vildhekse-serien. Lige så god som de forrige bind i serien, og hurtigt læst, da sproget bærer præg af, at serien er henvendt til yngre læsere. Det gør dog ikke noget, da bogen er spændende og velskrevet.

Se også seriens flotte hjemmeside.

Ingen kommentarer: