torsdag den 31. marts 2011

Runemærker

Klokken syv en mandag morgen, fem hundrede år efter verdens undergang, havde der igen været nisser i kælderen.

Sådan starter Runemærker af Joanne Harris. Bogen er en fantasybog med inspiration fra den nordiske mytologi, og er både morsom og spændende.

Maddy Smith er født med et runemærke på sin hånd, og har altid været en enspænder i landsbyen. For runemærket er et magisk symbol som stammer fra de gamle guder, og i en verden hvor Ordenen hersker, og de gamle guder er døde, er det farligt at være anderledes. For runemærket giver Maddy evnen til at bruge magi. Som 7-årig mødte Maddy vandreren Enøje som har oplært hende i magi, runer og fortællingerne om de gamle guder. Da der pludselig kommer flere nisser end før i landsbyen, åbner Maddy med hjælp fra Enøje, indgangen til Red Horse Hill, nissernes fæstning. Maddy må i nissernes rige finde Hviskeren, en magisk genstand fra de gamle guders tid. Men alt er ikke som det ser ud, og pludselig er Maddy blandet ind i kampen mellem de gamle guder og den Navnløses tjenere i Ordenen. Kan Maddy hjælpe Loke og Odin med at genoprette de gamle guders magt?

Bogen minder i tonen om Terry Pratchetts Diskverden-bøger, og er fuld af humor. Historien er spændende, men beskrivelserne af de gamle runer kan til tider virke forvirrende og forstyrrende i læsningen. Alligevel kan man dog ikke lade være med at lade sig fange af historien.

Bogen kan varmt anbefales.

Ingen kommentarer: