mandag den 22. februar 2021

Arlo Finch i skyggernes rige

Arlo Finch i skyggernes rige er 3. og sidste bind i fantasytrilogien om Arlo Finch, skrevet af John August. 

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda

Arlo savner sin far, og har besluttet sig for at føre familien sammen igen, trods truslen fra FBI. Hans plan er at hente faren hjem fra Kina gennem De Lange Skove, og, på trods af farer, lykkes det også. 
Men selvom familien er samlet igen, er det ikke slut med Arlos problemer. Det er nemlig lykkedes den tidligere ranger Hadryn at stikke af fra de hinsidige, og nu er han ude efter hævn. Og han skyr ingen midler for at få den. 
Snart står Arlo over for et umuligt valg, som kan betyde enden på alt det, han holder af. Og som om det ikke var nok, skal han endnu en gang begynde på en ny skole. 

Jeg var vild med de første bind i serien, og Arlo Finch i skyggernes rige var ingen undtagelse. 
Sproget er letlæst og flydende, med livagtige beskrivelser, gode dialoger og en god portion humor. 
Universet udvider sig utroligt meget i dette bind, hvor vi som læsere lærer mere om både De Lange Skove, ånderne og de hinsidiges verden, og det hele bindes smukt sammen af magi, videnskab og logiske forklaringer. Blandingen af ånder, spejderliv og parallelverdener fungerer utroligt godt, og også den virkelige verden virker realistisk og levende. 
Handlingen er godt skruet sammen, med masser af twists undervejs, og selvom selve slutningen var en smule brat for min smag, så lykkedes det forfatteren at binde en fin knude på historien, og få samlet de mange tråde fra de forrige bind. Historien er spændende, og fyldt med action, magi, spejderliv, ånder, dobbeltspil, intriger, hævn, savn, slaveri, mobning, familie og venskab. Men det er først og fremmest en historie om godt og ondt, om valg, og om at gøre det rigtige - uanset prisen. 
Personerne er levende og menneskelige, og Arlo er en skøn hovedperson. Han er intelligent, modig, og fast besluttet på at få sin far tilbage. Men familiegenforeningen bliver ikke helt som han havde regnet med, og han står snart ansigt til ansigt med omgivelsernes mistro og fordømmelse for ting hans far måske - og måske ikke - har gjort. Det er ikke let, men trods modgangen forsøger han alligevel at gøre det rigtige. Arlos venskab med Wu og Indra er virkelig godt beskrevet, og man fornemmer som læser det tætte bånd de tre har sammen, og hvor langt de hver især er parate til at gå, for at hjælpe hinanden. Og det på trods af, hvor forskellige de tre er. Wu og Indra er begge intelligente, modige og loyale, om end lidt mindre impulsive end Arlo har en tendens til at være. Af andre bipersoner var jeg ret vild med Arlos onkel Wade, som, trods sin excentricitet og stædighed, har et hjerte af guld. Og så var jeg også ret vild med Arlos søster Jaycee, som, trods storesøsterkompleks og en god portion skepsis over for magi, alligevel sætter sin lid til lillebroren, og tager afsted for at bringe faren hjem. 
Selvom slutningen var en smule brat, så var jeg ret vild med Arlo Finch i skyggernes rige, hvilket ikke mindst skyldtes den megen worldbuilding og de store mængder action, som gjorde sig gældende hele vejen igennem. Er man vild med serien, vil man bestemt ikke blive skuffet, og jeg håber, forfatteren vender tilbage til universet igen, for jeg er bestemt ikke færdig med rangerne eller De Lange Skove. Bogen og serien kan varmt anbefales. 

Se også forfatterens hjemmeside

Ingen kommentarer: