fredag den 20. marts 2020

TFF Readathon #2

Så er der ikke længe, til årets TFF Readathon går i gang.
TFF Readathon er et readathon for alle, der elsker at læse fantasy, og er man medlem af en af The Fantasy Fellowship-læsekredsene, hvoraf der efterhånden findes en del rundt omkring i landet, er der også mulighed for at deltage i lodtrækningen om en række fede præmier. Det er i år anden gang, at readathonet afholdes.
Selvom det efterhånden er et stykke tid siden, at jeg har deltaget aktivt i et læsekredsmøde, så er jeg stadig medlem af den ene af Esbjerg-læsekredsene, og jeg har selvfølgelig tænkt mig at læse med igen i år.
Readathonet starter imorgen, lørdag 20. marts kl. 14, og slutter lørdag 28. marts kl. 14, så der er en altså en hel uge, til at læse i. Og da jeg, som mange andre i landet, pt. er sendt på tvunget hjemmearbejde, og man ikke ligefrem bliver opfordret til at opholde sig udenfor, har jeg pludselig en del mere læsetid, end jeg først havde regnet med, da jeg både slipper for en sen lukkevagt onsdag, og en lørdagsvagt på readathonets sidste dag.
Deltagelse i readathonet foregår primært via Instagram og Facebook-begivenheden, men deltagere i de forskellige læsekredse har også mulighed for at deltage på anden vis, ved samlet at opgøre medlemmernes læsning. Medlemmerne af de forskellige fellowship'ere kan også deltage i forskellige konkurrencer undervejs i readathonet, hvilket kan læse mere om i Facebook-begivenheden her.
Man kan følge med under hashtaggene #tffreadathon og #thefantasyfellowship.Hashtagget #tffreadathon skal også bruges, hvis man selv lægger billeder op på Instagram undervejs, sammen med et billede af den læste bog, og den eller de udfordring(er) bogen læses til.

For at deltage i readathonet, er der nogle enkle regler man skal overholde. 
De er:
- Al litteratur skal være fantasy
- Man må gerne mixe challenges
- Graphic novels / tegneserier tæller med
- Lydbøger tæller også og udregnes på følgende måde:
(lydbogens samlede antal minutter)/(bogens samlede antal sider)*antal min.hørt = antal "hørte" sider
- Deltager du i en challenge, skal bogen være startet og afsluttet inden for readathon-perioden.

Som tidligere nævnt er der en række udfordringer, man kan vælge at gennemføre. 
Udfordringerne er:
- Læs en bog hvor et dyr spiller en vigtig rolle
- Læs en bog du har stående på hylden
- Læs en bog med blåt på forsiden
- Læs en bog du har fået anbefalet
- Læs en bog af en dansk forfatter
- Læs en bog du ikke har læst før
- Læs en bog udgivet før årtusindskiftet
- Læs en standalone
- Læs en hel serie
(Reklame - indeholder anmeldereksemplarer)

Jeg har valgt en temmelig ambitiøs TBR, da jeg som nævnt får masser af læsetid i den periode, readathonet står på. Den ser sådan her ud:

Julie Midtgaard: Elementprøven (Sprækken til Luscuro 1). 382 sider. 
Udfordringer dækket: Læs en bog du har stående på hylden, Læs en bog du har fået anbefalet, Læs en bog af en dansk forfatter, Læs en bog du ikke har læst før. 
Jeg købte bogen her til sidste års Fantasyfestival, og da bind 2 udkommer lige om lidt, er det på tide at få den læst. 

Tamora Pierce: Tortall and Other Lands. 369 sider. 
Udfordringer dækket: Læs en bog du har stående på hylden, Læs en bog du ikke har læst før.
Ifølge Goodreads er dette min ældste, ejede ulæste bog, og da Tamora Pierce er en af mine absolutte yndlingsforfattere, er det på høje tid, jeg får den her læst. 

Kevin Crossland-Holland: 
Kongen i stenen (Arthur 1). 350 sider. 
Grænselandet (Arthur 2). 413 sider. 
Grænselandets konge (Arthur 3). 428 sider. 
Udfordringer dækket: Læs en bog du har stående på hylden, Læs en bog med blåt på forsiden, Læs en bog du ikke har læst før, Læs en hel serie.
Endnu en bog, eller i dette tilfælde serie, der har stået alt for længe på hylden, og så er den endda månedens valg fra seriekrukken, hvilket betyder, at jeg kan slå to fluer med et smæk. 

Kalyn Josephson: The Storm Crow (The Storm Crow 1). 350 sider. 
Udfordringer dækket: Læs en bog hvor et dyr spiller en vigtig rolle, Læs en bog du har stående på hylden, Læs en bog med blåt på forsiden, Læs en bog du ikke har læst før. 
Også denne bog slår to fluer med et smæk, da den, udover at have stået alt for længe på hylden, er månedens FairyLoot-bog. 

Elena Gilberg: Jagten på hjertemuslingen. 448 sider. 
Anmeldereksemplar fra Forlaget mellemgaard.
Udfordringer dækket: Læs en bog med blåt på forsiden, Læs en bog af en dansk forfatter, Læs en bog du ikke har læst før, Læs en bog med blåt på forsiden, Læs en standalone. 
Det er ved at være på tide, at jeg får anmeldt denne bog, og denne opfylder indtil flere udfordringer. 

Nathali og Bettina Liane: Kaldet fra Galathea (Awen 1). 557 sider. 
Anmeldereksemplar fra Turbine forlaget. 
Udfordringer dækket: Læs en bog med blåt på forsiden, Læs en bog af en dansk forfatter, Læs en bog du ikke har læst før, Læs en bog med blåt på forsiden. 
Endnu et anmeldereksemplar, som har ventet alt for længe på at blive læst. 

Peter S. Beagle: The Last Unicorn. 294 sider. 
Udfordringer dækket: Læs en bog hvor et dyr spiller en vigtig rolle, Læs en bog du har stående på hylden, Læs en bog du har fået anbefalet, Læs en bog du ikke har læst før, Læs en bog udgivet før årtusindskiftet, Læs en standalone. 
Denne bog opfylder ikke mindre end 6 udfordringer, og er en, jeg længe har villet læse. Så nu er det bare med at komme igang. 

Som I kan se, har jeg valgt at "doble op" på udfordringerne, og bøgerne er en blanding af tykke og mindre tykke bøger. Ialt består min TBR af 3591 sider fordelt på 9 bøger. Selvom det lyder af meget, så burde jeg kunne nå igennem dem allesammen, så længe mit nuværende læsetempo fortsætter, og min indre tidsplan for læsningen holder. 
Jeg glæder mig allerede til at komme igang, og med et minimum af chancer for distraktioner fra bøgerne, er der ikke noget til at holde mig tilbage fra at nå i mål. 

Kender I The Fantasy Fellowship? Og har I planer om at deltage i readathonet?

Ingen kommentarer: