fredag den 22. marts 2019

TFF Readathon

Et readathon, som drejer sig om at læse fantasy? Jeg er SÅ med!
Jeg har tidligere fortalt, at jeg er med i en fantasylæsekreds, som hedder The Fantasy Fellowship, og som er udsprunget af Fantasyfestivalen. Godt nok har det mest været på sidelinjen det sidste års tid, men jeg er stadig medlem, og håber på snart at få overskud til også at deltage aktivt igen.
The Fantasy Fellowship startede i Esbjerg, og har siden bredt sig til flere andre byer. Imorgen starter så det første fælles readathon for alle læsekredsene (og andre fantasyelskere, som har lyst til at læse med), og jeg skal selvfølgelig være med.
Readathonet starter lørdag 23. marts kl. 14, og slutter lørdag 30. marts kl. 14, så der er altså en hel uge (og lidt til) til at læse.
Deltagelse i readathonet foregår primært via Instagram og Facebook-begivenheden, men deltagere i de forskellige læsekredse har også mulighed for at deltage på anden vis, ved samlet at opgøre medlemmernes læsning. Medlemmerne af de forskellige fellowship'ere kan også deltage i forskellige konkurrencer undervejs i readathonet, hvilket kan læse mere om i Facebook-begivenheden her.
Man kan følge med under hashtaggene #tffreadathon og #thefantasyfellowship.. Hashtagget #tffreadathon skal også bruges, hvis man selv lægger billeder op på Instagram undervejs, sammen med et billede af den læste bog, og den eller de udfordring(er) bogen læses til.
Det er ikke noget krav for at deltage, at man er medlem af en læsekreds, men konkurrencerne er kun åbne for læsekredsmedlemmer.

Regler:
- Al litteratur skal være fantasy
- Man må gerne mixe de forskellige udfordringer
- Graphic novels/tegneserier tæller med
- Lydbøger tæller også, og udregnes på følgende måde: (lydbogens samlede antal minutter)/(bogens samlede antal sider)*antal minutter hørt=antal "hørte" sider
- Kun bøger som er startet og afsluttet i readathonperioden tæller med i udfordringerne

Udfordringer:
- Afslut en serie eller kom ajour (til den sidst udkomne)
- Begynd en ny serie
- Læs en grim dark fantasybog eller en med uhyggelige elementer
- Læs en bog i genren high fantasy
- Læs en fantasybog med en drage i (eller på forsiden)
- Læs en standalone
- Læs en bog i genren urban fantasy
- Læs en fantasybog du har stående på hylden, men endnu ikke åbnet

Min TBR for readathonet ser sådan her ud:

Laini Taylor: Strange the Dreamer (Strange the Dreamer 1). 536 sider. 
Udfordringer dækket: Begynd en ny serie, Læs en bog i genren high fantasy, Læs en fantasybog du har stående på hylden, men endnu ikke åbnet
Bogen er iøvrigt også månedens valgte FairyLoot-bog fra krukken, så der er også en vis personlig udfordring i at få den læst.

Rachel Aaron: Nice Dragons Finish Last (Heartstrikers 1). 283 sider.
Udfordringer dækket: Begynd en ny serie, Læs en fantasybog med en drage i (eller på forsiden), Læs en bog i genren urban fantasy, Læs en fantasybog du har stående på hylden, men endnu ikke åbnet

Mikkel Wendelboe: Fyrstens hævn (Aiñafablen 5). 443 sider. 
Udfordringer dækket: Afslut en serie eller kom ajour (til den sidst udkomne), Læs en bog i genren high fantasy
Herudover er bogen også månedens valg fra seriekrukken, hvilket motiverer mig endnu mere til at få den læst.

Nick Clausen: Udvalgt (Den sidste vindrytter 1). 194 sider. 
Udfordringer dækket: Begynd en ny serie, Læs en bog i genren high fantasy, Læs en fantasybog du har stående på hylden, men endnu ikke åbnet
Bogen er også en del af min årslæsestak, som jeg gerne skulle have taget hul på, hvis jeg skal nå at komme igennem hele stakken.

Nick Clausen: Rejsen (Den sidste vindrytter 2). 262 sider. 
Udfordringer dækket: Læs en bog i genren high fantasy, Læs en fantasybog du har stående på hylden, men endnu ikke åbnet

Nick Clausen: Opgøret (Den sidste vindrytter 3). 236 sider. 
Afslut en serie eller kom ajour (til den sidst udkomne), Læs en bog i genren high fantasy, Læs en fantasybog du har stående på hylden, men endnu ikke åbnet

Som I kan se, har jeg valgt at "doble op" på flere af udfordringerne, og bøgerne er en skønsom blanding af tykke og tynde bøger. Ialt består min TBR af 1954 sider, fordelt på 6 bøger. Selvom det umiddelbart lyder af meget, så burde jeg kunne nå at læse alle bøgerne, hvis jeg ellers overholder min indre tidsplan for læsningen. Også selvom jeg først kommer igang med readathonet lidt senere end de andre deltagere, da jeg lige skal have lørdagsvagten overstået først. Sidstnævnte er også grunden til, at mit TBR-indlæg kommer på idag, så jeg kan komme igang med læsningen med det samme jeg har fri.
Og jeg glæder mig allerede til at komme igang.

Kender I The Fantasy Fellowship? Og har I planer om at deltage i readathonet? 

Ingen kommentarer: