søndag den 3. marts 2019

Book Haul #2

(Reklame - indeholder anmeldereksemplarer og boggaver)

Det var egentlig ikke tanken, at der skulle købes ret mange bøger i februar. Og det er der faktisk heller ikke blevet, selvom stakken umiddelbart ser noget vild ud. Langt de fleste af bøgerne blev nemlig bestilt i januar, men dukkede først op i løbet af februar. 
Når stakken blev så stor, skyldes det primært 2 ting: Brexit og Fantask. 
Og her tænker I sikkert: Brexit? Hvad har Brexit med bogkøb at gøre? En hel del, faktisk. For da ingen, inklusiv briterne, aner, om Brexit ender med en aftale eller ej, betyder det, at der fra slutningen af marts kan risikere at komme ekstra toldudgifter på bogkøb fra England, hvilket vil gøre det en del dyrere at købe bøger via Amazon og Bookdepository. Og da en del af de bøger jeg "manglede" i samlingen kun kan fås de to steder, tænkte jeg, at jeg hellere måtte få købt dem, mens forsendelsen stadig var rimelig. 
Hvad angår Fantask, så offentliggjorde de i februar, at de sandsynligvis blev nødt til at lukke butikken. En indsamling har siden reddet dem, selvom de muligvis må flytte lokalitet, men jeg indgav altså en "støtteordre" i februar, på nogle af de bøger, jeg havde kigget på hos dem, men ikke fået købt endnu. 
Derudover har jeg benyttet februar til at få dækket et par huller i samlingen, hvoraf størstedelen dog endnu ikke er dukket op endnu, så de bliver først vist frem i marts. 
Og så må det vist være tid til at vise bøgerne frem. 

Jeg starter, som altid, med anmeldereksemplarerne. I februar fik jeg tilsendt 5 anmeldereksemplarer/boggaver fra søde forlag. 
Bøgerne er:

Christina E. Ebbesen: Sumpbaronens rejse (Til Aretz' ende 1). Forlaget Ulven og Uglen. 

Lene Krog: Grå magi (Pigen fra Månehøjen 1). Forlaget Ulven og Uglen.

Måns Gahrton og Amanda Eriksson: Dumme Donald bygger en mur i børnehaven. Forlaget Alvilda. 

Sidsel Sander Mittet: Og de blev lokket (Bjergtaget 1). Forlaget Facet.

John Flanagan: Røde Ræv-klanen (Skyggens lærling 13). Forlaget Gyldendal. 
Til anmeldelse på bookeater.dk.

I februar dukkede de sidste 3 bøger, jeg købte på Saxo for det gavekort, jeg fik, da jeg byttede min fødselsdagsgave, op. 
Bøgerne er: 

Megan Whalen Turner: 
The Thief (Queen's Thief 1)
Thick as Thieves (Queen's Thief 5)

Kat Howard: An Unkindness of Magicians

I slutningen af december forudbestilte jeg en enkelt bog via Bookdepository, og den landede hos mig i februar. Bogen er helt enormt smuk, både med og uden smudsbind. 
Bogen er:

Leigh Bardugo: King of Scars (Nikolai Duology 1)

Og så kommer vi til første del af Brexit-købene. Jeg er stadig i gang med at opbygge min samling af Hobbitten, og da jeg lavede ordren på Bookdepository, røg der også lige en ekstra bog med. 3 ialt, blev det til, hvoraf den ene desværre blev skadet under transporten.
Bøgerne er:

Christopher Paolini: The Fork, the Witch, and the Worm. Tales from Alagaësia

J.R.R.Tolkien:
The Hobbit: Or There and Back Again (Læderindbundet)
The Hobbit (Classic Hardback)

Anden Brexit-ordre, som også kunne kaldes "BookTube made me do it", foretog jeg hos Amazon, og størstedelen af den består af selvudgivne bøger, som  ikke kan købes andre steder. Og så røg der lige en stak graphic novels med, som jeg ikke anede eksisterede, før jeg så en BookTuber tale om dem. Og det selvom de handler om min yndlingssuperheltegruppe. 
De 5 bøger er:

Rob J. Hayes:
It Takes a Thief to Catch a Sunrise (It Takes a Thief 1)
It Takes a Thief to Start a Fire (It Takes a Thief 2)
Where Loyalties Lie (Best Laid Plans 1)
The Fifth Empire of Man (Best Laid Plans 2)

Michael R. Miller: The Last Guardian (The Dragon's Blade 3)

De 5 graphic novels er:

Abnett, Siqueira og Segovia: Titan's Hunt (Road to Rebirth)

Abnett, Booth, Rapmund og Dalhouse:
The Return of Wally West (DC Universe Rebirth, Titans 1)
Made in Manhattan (DC Universe Rebirth, Titans 2)

Abnett, Booth, Rapmund og Jung: A Judas Among Us (DC Universe Rebirth, Titans 3)

Abnett, Pelletier, Hennessy og Lucas: Titans Apart (DC Universe Rebirth, Titans 4)

Min Fantask-ordre blev på 5 bøger, hvoraf der både er nye udgaver af bøger jeg allerede ejer på dansk, men hvor jeg hellere vil have dem på engelsk, en enkelt dublet (jeg har åbenbart bestilt den forkerte), samt et par andre imellem. 
Bøgerne er:

Mark Lawrence: Grey Sister (The Ancestor 2)

Seanan McGuire: Rosemary and Rue (October Daye 1)

Terry Pratchett:
Mort (Discworld 4)
Sourcery (Discworld 5)

Diana Wynne Jones: Howl's Moving Castle (Howl's Moving Castle 1)

Sidste bogkøb er en del af mit forsøg på at lappe hullerne i min samling. Jeg har nemlig 1'eren, men manglede 2'eren, før serien var komplet (det er en duologi).
Bogen er:

Patricia Briggs: Wolfsbane (Aralorn 2)

Sidst, men ikke mindst, købte jeg en enkelt tegneserie i Kvickly. 
Tegneserien er:

Mort Walker: Nu falder der brænde ned! (Basserne 100% 46)

Ialt blev det til 23 bøger og 6 tegneserier/graphic novels i perioden 3. februar til 3. marts. Af dem var 5 anmeldereksemplarer/boggaver fra forlagene, 3 fødselsdagsgaver og 18 på engelsk - 23 hvis man tæller de 5 engelske graphic novels med. 
Jeg har flere bøger på vej, og regner med at foretage i hvert fald en enkelt Bookdepository-ordre mere, inden Brexit træder i kraft. 

Hvilke nye bøger har I fået i februar? Og har I læst nogle af de bøger, jeg har købt? 

2 kommentarer:

Anita Reads sagde ...

Det er sjovt. Jeg har også tænkt meget over det her Brexit halløj, men jeg tror ikke det er Amazon's interesse at miste salg, så tror jeg de flytter et laget til en europæisk adresse så de kan sælge derfra også. Jeg synes også tit når man modtager noget står der afsender adresse i Holland eller Belgien (Kan ikke huske hvilket af de lande der står). Det samme med bookdepository. De sælger jo også til USA og Canada fragtfrit.

Men nu må vi se hvad det hele ender med.

Fantastisk stak du har fået - King of Scars er virkelig en flot bog.

Kirsten Bloch sagde ...

@Anita Reads. Ja, jeg ved heller ikke helt, hvorfor jeg gik sådan i panik. Men lad os nu se, om de ikke får en aftale igennem her i de sidste dage.
Og tak - jeg glæder mig også til at læse dem. Når jeg engang når til dem, altså. Især King of Scars, selvom jeg har hørt nogen blandede reaktioner på den. Men flot, det er den i hvert fald.