mandag den 12. februar 2018

Klonerne

Klonerne er 4. bind af Julie Kagawas fantasyserie Sagaen om Talon.

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget HarperCollins Nordic

Selvom Garret vandt duellen med Patriarken, var det ikke uden omkostninger. Han blev skudt i ryggen, og chancerne for overlevelse er ikke stor. Kun Rileys hurtige reaktion redder hans liv, men kuren viser sig snart at have en del uforudsete bivirkninger.
Ember er dog ligeglad med omkostningerne. Det vigtigste er, at Garret er i live, og at de er sammen igen. Der går dog ikke lang tid, før freden bliver brudt. En hel by bliver udslettet under mystiske omstændigheder, og snart viser det sig, at Talon har noget med det at gøre.
Et forsøg på at finde ud af hvad der er sket bringer igen Ember i nærkontakt med hendes bror Dante, hvis ambitioner har gjort ham fanatisk loyal over for Talon. Han vil gøre alt for at nå til tops i organisationen - selv forråde sin egen søster.
Snart finder Ember endelig ud af hvad Talon ønsker af hende. Og sandheden er langt værre end hun selv i sin vildeste fantasi kunne forestille sig...

Hold op hvor var den her bog bare god. For mig var det den bedste bog i serien indtil nu, og den overraskede mig konstant hele vejen igennem.
Sproget er flydende og letlæst, og beskrivelserne er så livagtige, at man næsten kan lugte røgen og blodet, fornemme ørkenens sand og varme, og høre dragernes brøl og geværsalverne.
Handlingen er utrolig godt skruet sammen, med et plot som overrasker gang på gang, og en uhyggeligt spændende historie, som er fyldt med action, kærlighed, forræderi, dobbeltspil, intriger, drager, kloner, hemmeligheder og fanatisme. Tempoet er højt, og jeg slugte bogen i ét stræk, mens jeg sad på kanten af stolen.
Personerne er realistiske og menneskelige, med egne motiver og følelser, og jeg kunne rigtig godt lide den måde personerne udvikler sig på undervejs. Både Ember, Garret og Riley vokser undervejs, og samtidig glider trekantsdramaet i baggrunden til fordel for overlevelse, action og usikre alliancer. Synsvinklen skifter stadig mellem Ember, Garret, Riley og Dante, og det fungerer rigtig godt, fordi man dels får fortalt historien fra flere sider, og dels lærer personerne rigtig godt at kende. Selvom Ember stadig er impulsiv, så har hun lært at tænke sig om, og hun er ved at finde ud af hvem hun er, og hvad hun vil med sit liv. Hendes forhold til Dante er præget af både håb og sårede følelser, men samtidig ved hun godt, at hun sikkert har mistet ham til Talon. Dante, på den anden side, er vred over at hans søster, som han ser det, har forrådt ham og valgt et liv, som kan ødelægge hans ambitioner. Samtidig elsker han hende, og vil gå langt for at beskytte hende. Det gør ham til en nuanceret person som man, på trods af de uhyrligheder han giver ordre til, ikke kan lade være med at holde af, og have en lille smule ondt af. Bipersonerne er levende og nuancerede, og jeg er især glad for Jade og Wes.
Jeg elskede den her bog fra start til slut, og kan næsten ikke vente, til femte og sidste bind udkommer. Ikke nok med at handlingen var fænomenal og overraskede mig gang på gang, jeg var også vild med den måde personerne har udviklet sig på både i denne bog og i serien indtil nu. Er man fan af serien, vil man bestemt ikke blive skuffet. Og har man ikke læst serien endnu, er det bare med at komme i gang.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: