torsdag den 1. juni 2023

Læsestatus for maj

(Reklame - indeholder anmeldereksemplar)

Maj er slut, og det er blevet tid til at gøre status over måneden, der gik. 
En måned, der startede godt ud med en tur i biografen for at se Renfield (den kan anbefales, hvis man er til vampyrfilm) og lidt modernisering af køkkenet med nye hvidevarer, men som desværre snart gik nedad bakke. Det overskud, som endelig vendte tilbage i april, forsvandt igen, og både læselyst og humør faldt drastisk. Jeg håber dog, det vender inden længe.
Arbejdsmæssigt fylder Fantasyfestivalen mere og mere, og jeg har rigeligt, jeg skal nå, før jeg kan gå på ferie. Heldigvis falder mere og mere nu på plads, så selvom jeg har travlt, går det fremad. 
Maj måned bød på endnu et læsekredsmødet, hvor jeg denne gang havde fået læst bogen. Men det var så også før læselysten forsvandt.
Det blev også til lidt havearbejde i maj, men også der er jeg en del bagud. Forhåbentlig lykkes det at nå igennem forårsklargøringen i juni.
Desværre betød den manglende læselyst også, at jeg hverken fik læst månedens serie Mæsker af Majbrit Ravnholt Cramer eller min FairyLoot-bog Wicked Fox af  Kat Cho. Jeg har dog stadig en måned til at få læst den sidste, så mon ikke det lykkes at få den læst. Det lykkedes til gengæld at få læst en enkelt bog fra månedens hylde A5, som desværre ikke var den læseoplevelse, jeg havde håbet på. Jeg har dog en formodning om, at mit humør påvirkede oplevelsen en del, så har planer om at genlæse den, når jeg er et bedre sted psykisk.
Men lad os se på, hvad jeg faktisk fik læst.

Som altid starter jeg med anmeldereksemplarerne. I maj fik jeg læst en enkelt bog tilsendt fra et forlag. Bogen var også månedens bog i min lokale TFF læsekreds. 
Den var:

Andreas Boeskov: De glemte vogtere (De glemte vogtere 1)
Anmeldereksemplar fra forlaget Gyldendal.
Serien er ajour. 

Som nævnt fik jeg læst en enkelt bog fra min hyldeudfordring. 
Bogen var:

Annette Bjergfeldt: Højsangen fra Palermovej

Jeg fik også læst en enkelt anden roman fra reolen, nemlig:

Freya Sampson: Mit hjertes bibliotek

Og så fik jeg også læst 2 biografier i månedens løb. 
De var:

Anne-Sofie Storm Wesche: Helle Virkner - en biografi

Astrid Lindgrens liv i billeder

Sidst, men ikke mindst, fik jeg læst 3 tegneserier i maj: 
De var:

Olivier Jouvray: Det store kollaps (Happy End 1)

Julien Blondel: Rubintronen (Elric 1)

Thoem Roep og Piet Wijn: Isskibet (Gammelpot 19)

I alt fik jeg læst 5 bøger og 3 tegneserier. Af dem var 1 anmeldereksemplar og 2 biografier. Jeg fik påbegyndt og kom ajour med en enkelt serie. 
I juni skal jeg have læst månedens læsekredsbog, og så vil jeg rigtig gerne have færdiglæst nogle af de bøger, jeg har haft i gang længe. Jeg har ikke planer om at deltage i nogle readathons, men håber at få læst nogle af de anmeldereksemplarer, jeg har liggende, og så selvfølgelig få læst maj og junis FairyLoot-bog. Månedens serie er Mercy Thompson af Patricia Briggs, og månedens hylde er T2. Som det kan ses nedenfor, er det en af mine mere blandede hylder.

Derudover byder juni på masser af festivalarbejde, havearbejde, og en tiltrængt sommerferie.

Ingen kommentarer: