lørdag den 24. oktober 2020

Readathon #9

Så er der ikke længe, til efterårets readathon går i gang. Det er niende gang, jeg deltager, og selvom hverken overskud eller motivation er helt i top grundet læsetørke og sygdom, har jeg alligevel bestemt mig for at læse med, og forhåbentlig dukker læselysten op undervejs. 

Læsestakken er klar, og jeg har sørget for nem aftensmad, fået taget billeder til Instagram og bloggen, så nu mangler jeg bare at stille snacks frem, før jeg er helt klar til at gå i gang. 
Læsedøgnet begynder som sædvanligt klokken 14, men slutter denne gang søndag klokken 13, da vi går over til vintertid i løbet af læsedøgnet. Som altid vil jeg løbende opdatere dette blogindlæg efterhånden som læsedøgnet skrider frem, ligesom jeg også vil være aktiv på Instagram under readathonet. 
Heller ikke denne gang har jeg planer om at læse alle døgnets 24 timer, da jeg stadig døjer med sygdom, og gerne skulle være frisk igen til på mandag, hvilket betyder, at jeg får brug for rigelige mængder søvn. Men jeg læser så længe, jeg har lyst til, og hepper på mine medlæsere i det omfang, jeg husker det. 

Min læsestak består denne gang af bøger fra mine andre oktober-readathons (som jeg på dette tidspunkt er langt bagud med) samt en enkelt graphic novel til de sene timer. Bøgerne er lidt længere, end jeg plejer at vælge til denne type readathon, men til gengæld er der færre af dem, så mon ikke det går alligevel. 
Min læsestak ser sådan her ud:

V. E. Schwab m.fl.: The Rebel Army (Shades of Magic: The Steel Prince vol. 3) (112 sider)
Jeg læste forrige volume i denne graphic novel-serie til forårets readathon, og nu må det være på tide at få afsluttet serien. Selvom jeg ikke er så vild med tegnestilen, så elsker jeg historien og universet, og jeg er spændt på at se, hvordan forfatteren får afsluttet historien. 

Katja Brandis: Fjendtlige spor (Woodwalkers 5) (296 sider)
Anmeldereksemplar fra forlaget Straarup og Co.
Som nævnt er jeg kommet noget bagud med oktobers readathon, og jeg har derfor valgt at sætte en af bøgerne fra Efterårsmagi-readathonet på denne TBR også. Bogen dækker udfordringen Læs en bog der giver dig en varm følelse på en kold dag.

Alice Oseman: Radio Silence (411 sider)
Jeg er ved at forberede mig til en book talk om YA-bøger for mine kolleger, og her mangler jeg at få læst denne bog, som samtidig er en del af min Bookopolathon-TBR for oktober, hvor den dækker Dark cover

Ernest Cline: Ready Player One (Ready Player One 1) (634 sider)
Readathonets længste bog er både en del af min A-Z TBR og en del af min Bookopolathon-TBR, hvor den dækker Set in the Future. Og så er det en bog, som jeg længe har haft lyst til at læse, men af en eller anden grund aldrig har fået begyndt på. 

I alt er min læsestak på 1453 sider, hvilket burde være muligt at komme igennem, trods manglende energi og motivation, og jeg kan jo altid supplere stakken, hvis jeg får lyst. 

14.02
Og vi er i gang. Første bog: Radio Silence af Alice Oseman.  

16.40
Radio Silence er færdiglæst, og jeg ved faktisk ikke helt, hvad jeg syntes om den. Venskabet og Youtube-delen var sådan set interessante nok, men fortællestilen fungerede ikke for mig, og for en bog med venskab i centrum, syntes jeg godt nok, der blev snakket meget om seksualitet. En ok læseoplevelse, selvom bogen ikke helt var min kop te - men jeg er jo også temmelig langt fra målgruppen. Og det har nok heller ikke hjulpet, at jeg fik hovedpine undervejs.
Nu vil jeg tage et par panodiler og lave lidt mere te, før jeg finder ud af, hvad den næste bog, jeg vil kaste mig over, skal være. 

17.56
Min hovedpine er gået over, og jeg har fået læst The Rebel Army, som, trods tegnestilen, var rigtig god. Nu vil jeg få sat aftensmaden i ovnen, og tjekke hvordan det går mine medlæsere, før jeg finder ud af, hvilken bog som bliver den næste, jeg går i gang med. 

21.10
Readathonets tredje læste bog blev Fjendtlige spor af Katja Brandis. Bogen er femte bind i serien Woodwalkers, og helt klart på niveau med sine forgængere i serien. Jeg kan mærke, at jeg er ved at være træt, så får nok ikke læst ret meget mere i aften, da jeg stadig er halvsyg, men så kan jeg tage fat med fornyet energi i morgen, og forhåbentlig få læst den sidste bog på min TBR. 

08.30
Efter en god nats søvn er jeg klar igen. Morgenmaden venter på mig, og efter jeg har spist, vil jeg kaste mig over den sidste bog på min TBR, Ready Player One af Ernest Cline. 

13.00
Readathonet er slut for denne gang, og selvom jeg ikke blev helt færdig med Ready Player One, og nåede i mål med min TBR, så er jeg ganske godt tilfreds. Jeg fik læst 1343 sider i alt, og selvom det er lidt mindre, end jeg plejer at få læst, så har jeg denne gang også været noget mere afslappet i min deltagelse, grundet sygdom og manglende motivation. Så bare det, at jeg har fået gang i læsningen igen er en triumf. Nu vil jeg spise frokost og få læst de sidste 110 sider i Ready Player One i ro og mag. 
Tak for denne gang. 

Ingen kommentarer: