tirsdag den 31. oktober 2017

Læsestatus for oktober

Mens uhyggeligt udklædte børn bevæger sig rundt udenfor i mørket, sidder jeg varmt og trygt i mit nye hus, og gør status over måneden der gik.
Hvor september var travl på arbejdsfronten, så var oktober det på hjemmefronten. Jeg startede måneden med at flytte ind i mit nye hus, og glæden ved, for første gang, at have mit helt eget sted var, og er stadig, stor. Lige fra første dag har jeg følt mig hjemme, og det trods flyttekasser, bare vægge og mørke hjørner, som endnu mangler nogle lamper, til at lyse op. Jeg havde heldigvis været så forudseende at tage ferie sidste uge af september og den første uge af oktober, så jeg havde god tid til både at pakke ned og pakke ud, og jeg er ikke i tvivl om at jeg havde været endnu mere træt hvis jeg ikke havde gjort det. For selvom flytningen var både fysisk og mentalt hård, så havde jeg trods alt ikke et arbejde jeg skulle passe samtidig.
Efter arbejdsferien ventede efterårsferien og dens arrangementer på mig, og selvom ugen sluttede med sygdom efter 4 arrangementer, så var det helt rart at være tilbage på arbejde igen. Og selvom jeg ikke fik læst ret meget i det første af måneden, så fik jeg da alligevel læst nogle stykker, hvilket i høj grad skyldtes, at jeg for tredje gang deltog i Dewey´s 24 Hour Readathon, hvilket I kan læse om her.
Starten af oktober bød desværre også på manglende læselyst og -overskud, og bloggen har derfor været temmelig stille i månedens løb, hvilket jeg håber at kunne råde bod på i november - selvom den også bliver travl, med BogForum og arbejde. Ikke desto mindre fik jeg dog læst et par bøger til månedens læsetema, Vampyrer, hvilket er lidt af en sejr, min manglende læselyst taget i betragtning. Samtidig blev oktober også den måned, hvor jeg nåede mit Goodreads-mål på 120 bøger, og endda nåede over målet. Jeg har dog ikke tænkt mig at sætte målet officielt op, da jeg ingen idé har om hvor meget jeg kan nå at læse resten af året. Men det er rart at være nået i mål før tid.
Og nu til de bøger jeg fik læst i oktober.

Jeg fik ikke læst nogle anmeldereksemplarer i månedens løb, hvilket betyder at jeg her er håbløst bagud, så derfor starter jeg denne gang med de to bøger jeg fik læst til månedens læsetema.
Bøgerne var:

Gail Carriger:
Prudence (The Custard Protocol 1)
Imprudence (The Custard Protocol 2)
Serien er ajour. 

Derudover fik jeg læst en enkelt novellesamling på engelsk, nemlig:

Terry Pratchett: Dragons at Crumbling Castle

Jeg fik også læst to utroligt flotte tegneserier/graphic novels.
De var:

Thomas Day og Olivier Ledroit:
Wika og Oberons hævn (Wika 1)
Wika og de sorte feer (Wika 2)
Serien er ajour. 

Som nævnt ovenfor deltog jeg for tredje gang i Dewey´s 24 Hour Readathon, og selvom jeg ikke læste hele døgnet, så nåede jeg at læse 5 bøger, heraf 2 voksenromaner, 2 billedbøger og en børnebog på engelsk.
Bøgerne var:

Haruki Murakami: Norwegian Wood

Kay Thompson: Louise

E. B. White: Charlotte´s Web

Mads L. Brynnum og Mads H. Johansen: Når en drage drager ud

Salman Rushdie: Fortryllersken fra Firenze

Ialt fik jeg læst 6 bøger, 2 billedbøger og 2 tegneserier/graphic novels, hvilket jeg er både imponeret og overrasket over, mit manglende læseoverskud taget i betragtning. Heraf var 4 på engelsk, og bøgerne var derudover en blanding af bøger der havde stået på mine reoler i flere år, nyanskaffelser, og, for tegneseriernes vedkommende, biblioteksbøger.
I november er læsetemaet Dansk fantasy, og derudover er planen at fokusere på den stak af anmelderbøger jeg har liggende, så jeg kan få den i bund. Og meget praktisk passer en del af anmeldereksemplarerne ind i månedens læsetema, så jeg kan slå to fluer med et smæk.
November byder også på BogForum, hvor jeg igen i år skal over med arbejdet, og jeg glæder mig allerede. I år har jeg ikke et ret stort program, da mange af de forfattere jeg kunne være interesseret i er nogle jeg har hørt tidligere, men så er der plads til at hilse på forlagene og kigge bøger i stedet. Derudover har jeg planer om at deltage i TomeTopple igen, som starter i midten af november, og så er jeg medarrangør af Esbjerg Kommunes Bibliotekers helt egen Readathon 17.-18. november, hvor jeg også regner med at få læst en bog eller to.

Hvordan har jeres læsemåned været? Og skal I også til BogForum?


Ingen kommentarer: