lørdag den 21. oktober 2017

Readathon #3

Så er der kun en time tilbage inden efterårets readathon går i gang. Jeg er igen med, og har glædet mig længe. Det er tredje gang jeg deltager i Dewey´s 24 Hour Readathon, og jeg glæder mig til at sætte et døgn af til læsning, og, sammen med tusinder af andre over hele verden, læse bøger i lange baner.
Som de forrige gange jeg har været med regner jeg ikke med at læse alle 24 timer, da jeg har brug for søvn, og da jeg denne gang samtidig er ved at komme mig ovenpå et par dages sygdom, har jeg mere brug for søvn end sædvanligt.
Jeg vil løbende opdatere mit læsedøgn i dette indlæg, og derudover vil jeg være aktiv på Goodreads og Instagram. Jeg vil også forsøge at følge med på de andre deltageres sociale medier,  men ved endnu ikke hvor aktiv jeg bliver der, da jeg endnu ikke har fundet frem til den perfekte balance mellem egen læsning og social hepning.


Forberedelserne til dette halvårs readathon startede i sidste weekend, hvor jeg bestemte mig endeligt for at være med, og også begyndte at overveje de bøger jeg ville læse. Hvor jeg de forrige gange primært har læst tynde bøger, så opdagede jeg hurtigt, at jeg faktisk ikke har ret mange tynde bøger tilbage i reolen. Derfor er nogle af bøgerne denne gang lidt tykkere end tidligere, men til gengæld har jeg taget et par billedbøger med i stakken. Som tidligere har jeg sørget for at have forskellige genrer med, så jeg ikke kører træt undervejs, og bøgerne er denne gang en blanding af bøger der har stået ulæst i mine reoler længe, bøger jeg har købt for nylig, samt en enkelt boggave.
Min læsestak ser sådan ud:

Mads L. Brynnum og Mads H. Johansen: Når en drage drager ud. 48 sider.
Denne billedbog hører til blandt nyanskaffelserne. Jeg købte den til årets Fantasyfestival, og glæder mig helt utroligt til at læse den, da jeg allerede har smugkigget lidt i den. Jeg tænker bogen vil være et godt afbræk efter nogle af de lidt tykkere bøger, eller når trætheden begynder at melde sig sidst på aftenen.

Kay Thompson: Louise. 65 sider.
Selvom den er temmelig gammel, så hører billedbogen til blandt mine nyanskaffelser, da jeg fornylig faldt over den antikvarisk. Det er en billedbogjeg husker fra min barndom, og som jeg rigtig godt kunne tænke mig at genlæse. Og da den har undertitlen: Dette er en børnebog, som kun de voksne kan forstå, tænker jeg den stadig er aktuel.

Haruki Murakami: Norwegian Wood. 314 sider.
En af mine dårlige samvittigheder af den litterære slags er, at jeg, på trods af at jeg har givet flere af forfatterens bøger væk som gaver og har fået anbefalet ham flere gange, faktisk ikke har læst nogle af Murakamis bøger. Og det på trods af, at denne bog faktisk har stået på min reol i flere år. Nu skal det så endelig være, og jeg er meget spændt på hvad jeg synes om den. Det skulle, så vidt jeg ved, være en form for japansk magisk realisme, så chancerne for at jeg synes om den er store.

Line Lybecker: Historien om en dreng. 227 sider.
Endnu en af nyanskffelserne. Denne gang er det en ungdomsbog om homoseksualitet, som jeg glæder mig meget til at læse, da jeg var vild med forfatterens første bog.

E.B. White: Charlotte´s Web. 185 sider.
Jeg er ret vild med Puffin Classics-seriens flotte design, og denne børnebog hører til blandt dem jeg faktisk aldrig har læst. Og det på trods af at den både er oversat og kommet som film. Jeg er spændt på endelig at stifte bekendtskab med børnebogsklassikeren, og se om den stadig holder.

Salman Rushdie: Fortryllersken fra Firenze. 366 sider.
Også denne bog har stået længe i min reol. Det er en bog jeg købte på bogudsalg for år tilbage, men som jeg aldrig har fået læst, og nu skal det så endelig være. Jeg har tidligere læst andre bøger af forfatteren som jeg godt kunne lide, så jeg forventer mig en del af den.

Jan Lyderik: Tangs saga 1+2. (Alene på vej, 130 sider, og Vejen til Kanta, 157 sider). 287 sider.
Også disse bøger har stået ulæst på min reol i flere år. Jeg har købt dem til et biblioteksudsalg, men aldrig fået dem læst, og det på trods af at de både er korte og fantasy. Jeg regner med at de vil være hurtigt læst, og denne gang bliver det altså disse to bøger, der står for fantasydelen af min læsestak.

Nick Clausen: Mareridt & Myrekryb 3. Syv uhyggelige historier. 248 sider.
Forlaget Facet var så søde at sende mig et par boggaver i september, hvor denne var en af dem. Jeg har tidligere læst forfatterens første to gysersamlinger, og glæder mig til at læse endnu en omgang letlæste gys. Jeg har endnu ikke bestemt om jeg breder novellerne ud over hele læsedøgnet, eller læser dem i et rap, men det må tiden vise.

Ialt er læsestakken på 1740 sider, hvilket er temmelig ambitiøst, når jeg også prioriterer at få sovet undervejs. Hvordan det kommer til at gå, må tiden vise, men jeg løber næppe tør for læsestof undervejs.


13.26
Så er jeg ved at være klar til start. Bøgerne ligger klar, teen er brygget og snacks stillet frem. Jeg har tjekket at alle bøgerne fra læsestakken findes på Goodreads, fået taget billeder til blogbrug mens der stadig var lys til det, og skrevet dette blogindlæg, som jeg løbende opdaterer i de næste 24 timer. Min nye læsestol ser indbydende ud, og der ligger et tæppe klar til aften- og læsehygge. Jeg er dog spændt på, om der vil være lys nok, da de nye lamper godt nok er hængt op, men jeg måtte opgive at få dem sluttet til. Nu vil jeg tage en tur med støvsugeren, så jeg kan nyde læsedøgnet med god samvittighed.

13.57
Så er det lige ved at være. Støvsugning er klaret, og vasketøjet hængt op, så nu venter jeg bare på at starten går. Inden da vil jeg dog lige udfylde Dewey´s Opening Meme.

1) What fine part of the world are you reading from today?
Denmark.

2) Which book in your stack are you most looking forward to?
Charlotte´s Web.

3) Which snack are you most looking forward to?
Tom´s skildpadder (Tom´s turtles).

4) Tell us a little something about yourself!
I´m a children´s librarian with a love of fantasy, books and reading.

5) If you participated in the last read-a-thon, what’s one thing you’ll do different today? If this is your first read-a-thon, what are you most looking forward to?
I hope to find a better balance between my own reading and following other participants. 

14.03
Og starten er gået. Første bog bliver Norwegian Wood af Haruki Murakami.


18.00
Jeg er færdig med Norwegian Wood, som tog noget længere tid at komme igennem end jeg havde regnet med. Bogen er meget smukt skrevet, men jeg var forvirret fra start til slut, og så var der bare alt for meget sex i bogen. Jeg ved stadig ikke helt hvad jeg skal mene om den, men jeg har i hvert fald ikke det store behov for at læse mere af Murakami lige foreløbig. Nu er det så tid til at få sat aftensmaden i ovnen, og mens den varmer vil jeg kaste mig over en af billedbøgerne. Jeg trænger til noget lidt mere tilgængeligt og opmuntrende, og her vil billedbøgerne passe fint.

18.22
Så er aftensmaden i ovnen, og jeg har fået besøgt et par andre bloggere og set hvordan det går dem. Jeg har også fået valgt næste bog i stakken, som bliver Louise af Kay Thompson. Jeg glæder mig til at genlæse billedbogen og se, om jeg stadig er ligeså vild med den, som jeg var som barn.


18.43
Bog nummer 2 er læst, og heldigvis var Louise fuldstændig som jeg huskede den. Morsom, med en kerne af alvor, og meget charmerende. Nu står den så på aftensmad og et afsnit af Állo, állo!, inden jeg kaster mig over den næste bog i stakken.

20.08
Aftensmaden er spist, opvasken klaret, og jeg er nu klar til den næste bog i læsestakken. Efter skuffelsen med Murakami har jeg bestemt mig for at læse Charlotte´s Web som den næste bog, da flere af jer omtaler den positivt i kommentarerne, og det er en bog jeg længe har ønsket at læse.


21.48
Er blevet færdig med Charlotte´s Web, og den levede i den grad op til forventningerne. Bogen var charmerende, rørende og lettere filosofisk, og så var den på alle måder smuk, både hvad angår indhold og ydre. Indtil videre dagens bedste læseoplevelse. Nu vil jeg surfe lidt rundt og se hvordan det går de andre deltagere, mens jeg overvejer hvilken bog jeg vil læse som den næste.

22.25. 
Har fået tjekket blogs og instagram, men har stadig svært ved at bestemme mig for hvilken bog jeg skal læse som den næste. Så det bliver Når en drage drager ud, mens jeg tænker videre. Der kommer heller ikke til at gå alt for lang tid før jeg takker af for i aften, så uanset hvad, bliver den næste lange bog en som bliver afbrudt af en sovepause.


22.43
Aftenens fjerde bog var hurtigere læst end forventet, men bestemt det værd. Utrolig flot, og med masser af humor og gys. Og så er den ligeså meget henvendt til voksne som kender sagnvæsenerne som til børn. Jeg kan godt mærke, at trætheden begynder at indfinde sig, men inden jeg siger tak for i aften, vil jeg få begyndt på den næste bog i læsestakken. Valget er faldet på Fortryllersken fra Firenze, som jeg glæder mig til endelig at få læst.

23.55
Øjnene bliver tungere og tungere, så selvom jeg er kommet godt i gang med Fortryllersken fra Firenze vælger jeg at lægge den fra mig til imorgen tidlig, og i stedet gå i seng og få sovet nogle timer. Vi ses imorgen.

8.27
Er klar igen, efter godt 7 timers søvn. Mens dagens første kande te trækker og bollerne varmer i ovnen, vil jeg lige tjekke hvordan det går med de andre deltagere. Dagens første læseprojekt bliver Fortryllersken fra Firenze, som jeg startede på inden jeg gik i seng.

9.27
Morgenmaden er overstået, blogs tjekket, og det er tid til at læse videre.


13.56
Er blevet færdig med Fortryllersken fra Firenze, som bliver dette readathons sidste bog. Magisk, betagende og fyldt med østerlandsk mystik og historiefortælling, fortalt i et fabulerende sprog. Magisk realisme når det er bedst. Pudsigt nok mindede den mig en del om Bjarne Reuters Løgnhalsen fra Umbrien - måske fordi de begge delvis foregik i Italien?


14.00
Oktobers readathon er slut, og selvom jeg ikke fik læst helt så mange sider som de sidste par gange, så er jeg overordnet tilfreds med de bøger jeg har fået læst, som er en god blanding af nye og gamle bøger. Og trods skuffelsen over den første bog, så var læseoplevelserne overvældende positive, med Charlotte´s Web som en klar nummer 1. Ialt fik jeg læst 5 bøger. Heraf var 2 billedbøger, 2 magisk realisme for voksne, og 1 en børnebog på engelsk. Bøgerne fordelte sig på 978 sider, og selvom jeg langtfra kom igennem min læsestak, synes jeg egentlig det er meget godt klaret. Især fordi den første bog var så langsommelig at komme igennem.
Før jeg siger farvel for denne gang og nyder en velfortjent og sen frokost, vil jeg lige udfylde Dewey´s Closing Survey.

1. Which hour was most daunting for you?
I don´t know. I think the first hours, because of the constant confusion that was Norwegian Wood. Or perhaps the hour from 23 to Midnight, when I began to get tired. 

2. Tell us ALLLLL the books you read!
I read 5 books. Titles are as follows - in the language they were read in:
Norweigan Wood by Haruki Murakami
Louise by Kay Thompson
Charlotte´s Web by E.B. White
Når en drage drager ud by Mads L. Brynnum and Mads H. Johansen
Fortryllersken fra Firenze by Salman Rushdie

3. Which books would you recommend to other Read-a-thoners?
Definitely Charlotte´s Web - I loved that book. But children´s books in general or short books are a good idea. 

4. What’s a really rad thing we could do during the next Read-a-thon that would make you smile?
Don´t know.

5. How likely are you to participate in the Read-a-thon again? Would you be interested in volunteering to help organize and prep?
Very likely, although it would be as a reader - not an organizer or prep. 

Og med disse afsluttende bemærkninger siger jeg tak for denne gang. Det har, som altid, været en fornøjelse at være med, og jeg glæder mig allerede til næste gang. 
Om lidt vil jeg kigge rundt og se hvordan slutspurten er gået for de andre deltagere. Men først: Frokost!

23 kommentarer:

Sascha Jensen sagde ...

Ha' et dejligt læsedøgn :)

Malene H sagde ...

Jeg håber, at du får et fantastisk læsedøgn og at 'Charlotte's Web' er en lige så stor fornøjelse for dig, som den var for mig. <3

Iben sagde ...

God fornøjelse med læsningen :)

Sidsel sagde ...

Jeg er spændt på at høre hvad du synes om 'Norvegian Wood', den vil jeg nemlig også gerne læse på et tidspunkt :)

Kirsten Bloch sagde ...

@Sascha. Tak, i lige måde:)

@Malene. I lige måde. Jeg har i hvert fald kun hørt godt om Charlotte´s Web, så jeg glæder mig til at læse den.

@Iben. Tak, i lige måde:)

@Sidsel. Norwegian Wood var desværre ikke rigtig noget for mig, selvom den var smukt skrevet. Men jeg ved at andre er begejstrede for Murakamis bøger, så det skal bestemt ikke afholde dig fra at læse den. Måske vil du synes bedre om den end mig.

Irene sagde ...

Hyggeligt med billedbog! Og jeg siger også bare glæd dig til Charlotte's Web. Jeg læste den selv første gang her i sommers :)

Kirsten Bloch sagde ...

@Irene. Det var i hvert fald lige den bog jeg trængte til! Dejligt at høre at der er noget at glæde sig til - måske skulle jeg kaste mig over den som bog nr. 3?

Maria G sagde ...

Sikker en lækker bogbunke. Forsat god læsning. :)

Malene H sagde ...

Åh, Murakami. Jeg har endnu ikke selv læst noget af ham, men jeg fulgte min kollega tæt på, da hun læste 'Norvwegian wood' og hun var SÅ chokeret over al den sex ;-)
Håber, at du får en god læseaften!

Kirsten Bloch sagde ...

@Maria G. Tak:)

@Malene H. Ja, det kom også noget bag på mig. Især fordi jeg ellers kun har hørt godt om hans bøger.

Ann-Kristine / Ord fra en bibliofil sagde ...

God læselyst :D

Det er lidt pudsigt for jeg kan slet ikke huske al den sex i "Norwegian Wood", men det er også 5-6 år siden at jeg læste den :D

Kirsten Bloch sagde ...

@Ann-Kristine. Tak, i lige måde. Jeg synes i hvert fald det blev for meget, men smag og behag er jo forskellig.

Sidsel sagde ...

Ærgerligt at Murakami skuffede, men godt at der kom noget der faldt i god jord efterfølgende :) Ellers kan man godt miste motivationen en smule :)

Kirsten Bloch sagde ...

Ja, især når det er den første bog. Heldigvis har alle de andre bøger indtil videre været gode læseoplevelser, så motivationen er pt. i top. Håber det går godt med din læsning.

Karina sagde ...

Sikke mange bøger du får læst! Hvor er du sej :0) Dejligt, at Charlotte´s Web var en god læseoplevelse. Det er altså også en bog, som jeg meget snart skal have købt hjem og læst:0) Forsat god læselyst til dig :0)

Piskeriset sagde ...

Jeg må altså snart få læst Charlotte's Web! Måske et læsemål for næste år? Hm...

Fortsat god læsning :)

Kirsten Bloch sagde ...

@Karina. Tak:) Og i lige måde:)

@Piskeriset. Den kan i hvert fald anbefales:)

Malene H sagde ...

Åh, hvor dejligt, at du kunne lide 'Charlotte's Web'! <3

Iben sagde ...

Jeg har selv Norwegian wood stående, og det har jeg egentlig haft længe - og efter din beskrivelse tror jeg den kommer til at vente endnu længere xD Jeg læste 1Q84 1 og den var også så spækket af akavaet lummer sex, jeg helt opgav serien.

Piskeriset sagde ...

Gogogo! Håber du får en god slutspurt - jeg holder pt. pause men skal i gang igen om lidt :-)


Mvh.
Den lille Bogblog

Kirsten Bloch sagde ...

@Iben. Det kunne tyde på, at det åbenbart er sådan Murakami skriver. Jeg har i hvert fald ikke det store behov for at læse mere af ham, hvis alle hans bøger er så sexfyldte.

@Piskeriset. Tak, håber din slutspurt går godt.

Lea Brøgger Detlevsen sagde ...

Det lyder som om du havde et overvejende positivt døgn. Er meget imponeret over hvor mange sider, du fik læst. Rigtig flot klaret! "Louise" lyder god, den kunne jeg godt tænke mig at læse en dag.

Kirsten Bloch sagde ...

@Lea. Det havde jeg også. Og tak:) Louise kan bestemt anbefales - også, og måske især, til voksne:)