onsdag den 31. august 2016

Læsestatus for august


Der er kun ganske få timer tilbage af august, og det er derfor tid til at gøre status over læsemåneden der gik.
Hvor juli var præget af ferie og læseoverskud, var august præget af det modsatte. Hverdagen begyndte for alvor igen, og arbejdet fyldte en del både timemæssigt og mentalt. Samtidig mistede jeg læselysten i starten af måneden, og selvom den kom tilbage igen betød det, at jeg slet ikke kom i nærheden af rekordantallet af læste bøger fra juli måned. Jeg fik læst 10 bøger i løbet af august, hvilket er under gennemsnittet i forhold til tidligere måneders læsning. Heldigvis er jeg stadig foran i forhold til mit Goodreads læsemål, så jeg er stadig forholdsvis sikker på at jeg kommer i mål med de 150 bøger.
Måneden bød også på ankomsten af min første boks fra Fairyloot, og det bliver bestemt ikke sidste gang jeg bestiller en. Læs mere om oplevelsen her.
Augusts læsetema var Genlæsning af fantasyserier, og jeg kan ligeså godt sige det som det er: Jeg fik ikke læst en eneste bog som hørte ind under temaet. I stedet fik jeg læst en del biblioteksbøger og anmeldereksemplarer, samt et par nyindkøbte bøger jeg bare ikke kunne vente med at gå i gang med. Det er første gang jeg slet ikke har fulgt månedens læsetema, og selvom jeg gerne ville have genlæst nogle af mine yndlingsserier, så blev det altså ikke i denne måned.


Af anmeldereksemplarer fik jeg læst 3 bøger, hvoraf alle 3 var gode.
Bøgerne var:

Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl: Grænselandet (Mørkets søn 2) Anmeldereksemplar fra Ulven og Uglen, anmeldt på bookeater.dk. 
Serien er ajour. 

Mads Schack-Lindhardt: Tir-Nâzrals arving (Stjernekrønikerne 1) Anmeldereksemplar fra forfatteren og Forlaget mellemgaard.
Serien er ajour. 

Gail Carriger: Uskyldig (Soulless 3) Anmeldereksemplar fra Tellerup, anmeldt på bookeater.dk.
Serien er ajour. 


I august måned fik jeg også læst den bog jeg fik tilsendt i forbindelse med sommerlegen #ViLæserSommerbøger, som blev igangsat af Michelle fra The Small Wonders of Life. Det var en bog som bestemt ikke skuffede ved genlæsningen, og jeg nød at vende tilbage til bogens univers. Bogen var også det tætteste jeg kom på månedens læsetema, men desværre er den ikke en del af en serie, så ingen gevinst der.
Bogen var:

Lene Kaaberbøl: Skyggeporten


Jeg fik også læst hele 2 af de bøger jeg, selvfølgelig, købte i løbet af august måned, og som jeg bare ikke kunne vente med at kaste mig over. Selvom den ene skuffede en smule nød jeg at læse dem.
Bøgerne var:

Rick Riordan: Hotel Valhalla. Guide to the Norse Worlds

Manu Sareen: Iqbal Farooq og den hemmelige ismaskine (Iqbal Farooq 9)


Derudover fik jeg læst 3 biblioteksbøger. De hurtige af jer har sikkert allerede opdaget det tema som binder dem sammen, og jeg kan kun sige at det skam ikke er tilfældigt. Jeg er nemlig ved at forberede mig til en bogcafé jeg skal holde på mit arbejde i oktober måned hvor temaet er Bøger om bøger. Her tænker jeg på bøger hvor litteratur, boghandlere, bibliotekarer, læsere mm. spiller en større rolle i handlingen, og jeg nyder virkelig at have en undskyldning for at få læst nogle af de bøger jeg har kredset om i et stykke tid. Og selvom den første skuffede mig en del, så nød jeg de to sidste, som uden tvivl vil blive genlæst på et tidspunkt.
Bøgerne var:

Jean-Paul Didierlaurent: Læseren i morgentoget

Rainbow Rowell: Fangirl

Gabrielle Zevin: Historien om A.J. Fikrys liv


En enkelt tegneserie blev det også til i månedens løb, og selvom jeg synes de originale albums er bedst, så var det alligevel et dejligt gensyn med kendte karakterer.
Tegneserien var:

Fabien Vehlmann og Yoann: Spirillens vrede (Splint & Co. 55)

Alt i alt ikke en overvældende læsemåned, men heldigvis var størstedelen af de bøger jeg fik læst i august rigtig gode.
September måned er friholdt for et læsetema grundet Fantasyfestivalen i Esbjerg som jeg er med til at arrangere, og som jeg af erfaring ved kræver rigtig meget energi. For ikke at få dårlig samvittighed har jeg læst forud på mit Goodreads-læsemål, så jeg faktisk slet ikke behøver at læse bøger i september hvis jeg ikke kan overkomme det. Jeg vil dog rigtig gerne have læst Half Bad af Sally Green færdig. Jeg har været i gang med bogen i over et år, og nu vil jeg gerne have den overstået. Og så har jeg et par anmeldereksemplarer liggende som jeg også gerne vil have læst, så helt læsefri bliver måneden næppe.
Og apropos bøger, så byder september på hele to store bogbegivenheder for mit vedkommende. Først og fremmest selvfølgelig Fantasyfestivalen 17.-18. september, som jeg glæder mig rigtig meget til. Forhåbentlig bliver det en endnu større succes end sidste år, og jeg glæder mig til at se hvordan det hele kommer til at spænde af. Jeg synes selv det er lykkedes os at strikke et godt program sammen, og håber jeg får tid til at opleve nogle af de mange forfattere som besøger festivalen. Specielt glæder jeg mig til at opleve Trudi Canavan som besøger Danmark for første gang. Og så er jeg sikker på det nok skal lykkes mig at få købt nogle nye bøger i løbet af de to dage, på trods af at jeg er på fødderne hele tiden og egentlig burde skrue ned for bogindkøbene.
Allerede weekenden efter er der bøger på programmet igen når årets Bogbloggertræf løber af stablen. Jeg var med for første gang sidste år, og glæder mig rigtig meget til at møde de andre bogbloggere igen til en hyggelig dag med bogen og læseglæden i centrum. Det er altid rart at få sat ansigter på de bloggere man følger og få nye idéer og inspiration til bloggens udvikling. Og mon ikke også dagen byder på en bog eller to til samlingen?

Hvordan ser jeres læseplaner for september ud? Og har I også været ramt af manglende læselyst?

Ingen kommentarer: