søndag den 14. juni 2015

Tordenporten

Tordenporten er 5. og sidste bind af Jared Banes fantasyserie Trolddomsjægerne.

Lot og trolddomsjægerne har besejret fire af de mørke magikere, men står nu over for deres største udfordring: Magikernes hersker Keldas, som behersker alle de forskellige slags trolddom.
Trolddomsjægerne med Lot i spidsen forfølger et magisk spor som fører gennem et stort sumpområde. Men sporet forsvinder pludseligt, og kort efter støder selskabet på nogle soldater fra hovedstaden, under kommando af general Flint, som fortæller at kongen vil have Trolddomsjægerne til at vende om, da byen er under angreb.
Trolddomsjægerne bliver angrebet af gravgængere, og en af dem sårer Lot. Såret er forgiftet, og Lot opdager, at han ikke længere kan få kontakt til sin magi.
Samtidig mistænker Lot generalen for ikke at have rent mel i posen, og det viser sig snart, at han har ret. Keldas har skabt en hær af illusioner, som skal narre Trolddomsjægerne tilbage til hovedstaden, for at han kan få tid til at sætte sit endelige angreb ind.
Trolddomsjægerne må undslippe hæren og forsøge at opspore og stoppe Keldas før det er for sent.
Men kan de det, når Lot ikke længere har adgang til sin magi? Og hvilken rolle spiller Tordenporten?

Spændende afslutning på serien med masser af magi og action. Sproget er godt, og personerne levende og nuancerede. Serien er letlæst, men absolut værd at stifte bekendtskab med. Bogen kan varmt anbefales.

Ingen kommentarer: