lørdag den 7. februar 2015

Genkommeren

Genkommeren er 6. og sidste bind i Lene Kaaberbøls fantasyserie Vildheks.

Clara og hendes heksekreds forsøger at bruge vildvejene til at få de to sidste ravneunger ført sikkert tilbage til Ravnemødrene. Det er nemlig kun ved hjælp af ravnene at Ravnemødrene kan vække Isa og hendes heksekreds fra den fortryllelse der holder dem fastfrosset i tiden.
Men på vildvejene venter Bravita Blodsunge på dem, og de bliver angrebet af blodgas. Det lykkes dem at finde hjælp, men da de prøver vildvejene igen bliver Clara og Oscar skilt fra de andre.
Og Clara opdager snart, at Bravita har en plan: Hun vil overtage hendes mors krop, og får genkommeren først en rigtig vildheksekrop, og særligt en med Viridians blod, vil hun være for stærk til at stoppe.
I et kapløb med tiden må Clara og Oscar finde Claras mor og stoppe Bravita en gang for alle.
Men Bravita kan kun stoppes, hvis en hel heksekreds slår ring om hende, og én af vildheksene i kredsen skal følge hende ind i dødsriget - og blive der. En i kredsen må foretage valget.
Men hvem i kredsen skal dø? Og kan de stoppe Bravita i tide?

En helt fantastisk afslutning på serien. Bogen er umulig at slippe, og man lever sig virkelig ind under huden på Clara. Sproget er fantastisk, og spændingen stiger støt hele vejen. Handlingen er fyldt med magi og masser af action. Bogens budskab, at vi skal passe bedre på naturen og dyrene, trænger klart igennem. Måske endda lidt for klart. Men ellers er det det store spørgsmål om liv og død som bogen beskæftiger sig med, og de stærke relationer Clara har til sine forældre og venner. En rigtig god serie, som absolut er værd at stifte bekendtskab med. Og er man vild med Lene Kaaberbøls bøger er serien et must.

Se også seriens hjemmeside www,vildheks.dk  

Ingen kommentarer: