lørdag den 17. januar 2015

Idolernes by

Idolernes by er 2. bind af Lise Bidstrups science fiction-serie Urban.

Liam er rigtig god til at danse. Hans højeste drøm er at blive opdaget og få adgang til Unionens hovedby Urban Populare hvor alle de rige og kendte bor. Hans forældre er imod hans drøm, og forbyder ham at tage til udtagelsesprøven White Night. De mener ikke at jagten på rigdom og popularitet er så vigtig som samfundet siger, og er dybt kritiske over for hovedbyen.
Liam tager dog med til White Night alligevel, men bliver ikke udvalgt. Det gør hans ven Kirk dog, og Liam vil gøre alt for at støtte ham. Selv snige sig afsted til optagelsesshowet, selvom hans forældre har givet ham stuearrest.
Ved et tilfælde bliver også Liam lukket ind til optagelsesshowet, og endelig går hans drøm i opfyldelse. Snart lever han det fede liv i Urban Populare sammen med de andre rige og berømte.
Men livet som kendt er slet ikke som han havde forestillet sig.Det går op for Liam at der er noget der er helt galt, og at råddenskaben kommer helt fra Unionens øverste styrelse.
Mystiske advarsler dukker op på hans dørmåtte, og snart må Liam tage et valg. Et valg, der kan betyde hans død...

Idolernes by er en rigtig spændende science fiction-bog om idoldyrkelse og popularitetens pris. Hovedpersonen Liam bliver gennem bogen mere og mere kritisk over for samfundet og den rolle han selv kommer til at spille efter hans drøm er gået i opfyldelse. Liam som person er rigtig godt beskrevet og meget nuanceret. Han fremstår levende, og man kan som læser leve sig ind i de valg han står over for. Samtidig tager bogen også stilling til om det nu også er lykken at få sine drømme opfyldt. Og ikke mindst at man skal tænke grundigt over om man er villig til at betale den pris drømmene koster. I takt med at Liam bliver mere kritisk over for samfundet bliver hans valg sværere og sværere. For kan man fravælge sine drømme hvis det vil koste livet? Og hvad er vigtigst: At leve drømmen - eller at kunne leve med sig selv?
Bogen er absolut værd at læse, og meget tankevækkende.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: