fredag den 18. april 2014

Knight of Ghosts and Shadows

Knight of Ghosts and Shadows er en fantasybog, og 1. del af serien Bedlam Bards. Bogen er skrevet af Mercedes Lackey og Ellen Guon.

Eric Banyon er omvandrende musiker, og spiller især til Middelalderfestivaler. Hans fløjtespil er noget helt særligt, men Eric er ikke interesseret i at slå sig ned et fast sted. Da hans kæreste Maureen slår op med ham på en meget offentlig måde midt under en Middelalderfestival i Los Angeles, bestemmer Eric sig for at spille det væk i ensomhed. Men hans fløjtespil vækker noget, og pludselig er Eric midt i en ældgammel kamp mellem elverfolk og det gode og det onde. For elverfolkene har længe været knyttet til festivalområdet, og nu truer et byggefirma pladsen. Og hvis de fordriver elverfolket, mister elverne deres magi - og menneskene mister kreativiteten. Desværre er elvernes muligheder for at kæmpe mod byggefirmaet få. Faktisk har de kun én: Eric. Eric er nemlig barde, og selvom han ikke ved det har hans musik evnen til at slå ondskaben på flugt. Eric må nu lære at bruge sine magiske evner som barde inden det er for sent.

Bogen fangede mig ikke rigtig, selvom idéen om at musik har magiske evner er sjov og anderledes. Desværre synes jeg bogen var noget langtrukken og fuld af masser af tekniske musikudtryk som fjernede fokus fra handlingen. Jeg har ikke før læst noget af forfatteren, men ved at Mercedes Lackey regnes blandt de helt store amerikanske fantasyforfattere. Så det er da ikke umuligt at jeg vil prøve at læse en af hendes andre bøger på et andet tidspunkt. Men denne fangede mig altså ikke.

Se også Mercedes Lackeys hjemmeside her.

Ingen kommentarer: