mandag den 21. oktober 2013

Prepper

Prepper er en dystopisk roman for unge skrevet af Lise Bidstrup.

Daniel har hele sit liv forberedt sig på jordens undergang, Hans forældre er preppere, og har oplært ham til at blive i stand til at overleve, når katastrofen sker, og jordens undergang indtræffer.
Men livet som prepper har også sat Daniel udenfor, for mens Daniels familie tror på at den store katastrofe er på vej, er omverdenen ikke forstående, og Daniel har næsten måttet leve et dobbeltliv mellem det almindelige ungdomsliv med kærester, druk og fester, og livet som prepper, hvor man er parat til at tage afsted så snart katastrofen indtræffer.
Så da katastrofen sker er Daniel parat. Sammen med sin familie og andre ligesindede tager han midt om natten afsted til Evac-House, den bunker prepperne har bygget udenfor byen, hvor de nu skal leve indtil katastrofen er overstået, og det igen er til at leve på jordens overflade.
Men selvom prepperne har forberedt sig, er der alligevel ting der ikke kan forberedes mod. Og én af de ting er de spændinger der hurtigt opstår når flere forskellige grupper er spærret inde på ganske lidt plads i lang tid ad gangen. Snart er det ikke til at sige hvor det er farligst at være: Inde i bunkeren eller udenfor. Og spændingerne går højt...

Spændende dystopisk fortælling om at leve i frygt hele tiden, og om at være udenfor. Og om at ligegyldigt hvor godt man forbereder sig, så kan man ikke forberede sig på alt. Bogen skifter mellem at fortælle om Daniels liv før og efter katastrofen, og det giver et levende portræt af en Daniel som er fanget mellem sine forældres liv som preppere og det almindelige ungdomsliv. Rigtig god bog som varmt kan anbefales.

Se også forfatterens flotte hjemmeside.

Ingen kommentarer: