tirsdag den 30. juli 2013

Gregor i Underlandet

Gregor i Underlandet er 1. del af en fantasyserie af Suzanne Collins.

Gregor på 11 år bor sammen med sin mor, bedstemor og 2 lillesøstre i New York. Hans far forsvandt sporløst for næsten 3 år siden og Gregor savner ham stadig.
En dag falder Gregor og hans yngste lillesøster, kaldet Boots, igennem et hul i vaskekælderen. De lander i Underlandet, et land som er beboet af kæmpemæssige flagermus, kakerlakker og rotter foruden mennesker som for mange hundrede år siden emigrerede ned under jordens overflade.
Mennesker og rotter har i mange år bekriget hinanden, og da Gregor og hans søster dukker op er underlændingerne sikre på, at Gregor er den længe ventede kriger som det er profeteret skal dukke op og hjælpe dem i deres kamp mod rotterne.
Men Gregor er ikke spor interesseret i at kæmpe og er slet ikke sikker på at det er ham profetien handler om. Men da han finder ud af at hans far i mange år har været fange hos rotterne indvilliger han i at hjælpe underlændingerne hvis de til gengæld hjælper ham med at befri faren.
Gregor får brug for alt sit mod hvis han skal overleve og redde faren - og Underlandet - fra rotterne.

Spændende fantasyfortælling med humor, action og supergodt sprog af forfatteren til science fiction-trilogien Hunger Games. Bogen minder lidt om Neil Gaimans Neverwhere, Drengen der faldt ned gennem Udgang 43 af Harriet Goodwin, og Tom Beckers Darkside-serie hvor hovedpersonerne også falder ned i andre og meget anderledes verdener. Bogen er absolut værd at læse og kan klart anbefales. Jeg glæder mig allerede til at læse de næste bind i serien.

Ingen kommentarer: