tirsdag den 30. april 2013

Skæbnedans

Skæbnedans er 1. bind af Nicole Boyle Rødtnes´ trilogi Elverskud.

Birke og hendes søstre er anderledes end andre piger, og ikke kun fordi deres mor er død.
De tre søstre er halvelvere, og har som alle andre elverfolk et hul i ryggen. Og så danser de. Men det er ikke fordi de har lyst. Birke og hendes søstre er nødt til at danse for at overleve.
Desværre er det ikke ufarligt for almindelige mennesker at se elverpiger danse, og det gør det svært for søstrene at passe ind. For hvordan kan man finde en kæreste, når et forkert blik kan gøre ham vanvittig?
Da Birke møder Malte får hun for første gang lyst til at være en almindelig pige. Men det er slet ikke spor nemt, og samtidig får Birke sværere og sværere ved at styre sine kræfter.
Da Birke og hendes far finder et lig i åen bliver der vendt op og ned på søstrenes verden. For liget er en elverkvinde. Og deres far har altid fortalt dem at der ikke var andre elvere end dem. Men passer det? Og hvad er det for en aftale deres far har lavet med Åmanden?
Da der dukker en ny pige op på skolen som tilsyneladende ved alt for meget bliver Birke for alvor bange. Og så bliver hendes søster syg...
Men elverfolk bliver ikke syge.

Spændende magisk kærlighedsfortælling med masser af uventede drejninger. Bogen er en forfriskende fornyelse af paranormal romance-genren og indeholder absolut ingen vampyrer! I stedet leverer den et nordisk bidrag til genren med masser af figurer fra danske folkesagn. Jeg er vild med Nicole Boyle Rødtnes´ sprog, og glæder mig allerede til næste bind i serien.

Se også forfatterens flotte hjemmeside.

Ingen kommentarer: