søndag den 28. april 2013

Nissedræberen

Nissedræberen er 2. bind i Sigbjørn Mostues fantasytrilogi Alfetegnet.

Efter opgøret med Gravbøjgen er Espen og Eva gledet fra hinanden. Mens Espen er forelsket i Eva, er Eva forelsket i den nye dreng i hendes klasse, Fredrik, og er blevet en af de populære piger.
Kort før jul kommer Espen og Eva dog igen i kontakt med den anden verden, da en bøn om hjælp dukker op. For nisserne er truet af Nissedræberen og har brug for de tos hjælp til at stoppe ham. Mens Eva næsten ikke kan vente med at besøge den anden side igen er Espen mere modvillig. Men da nissen Nils dukker op og beder om hjælp med at finde hans kæreste Gurine, som er forsvundet, bliver Espen alligevel inddraget i kampen. Og snart dukker der flere spørgsmål op:
For hvorfor er der så mange rotter i byen, og hvorfor angriber de mennesker? Hvem er alfen Lussi og kan han virkelig hjælpe nisserne? Og hvilke hemmeligheder gemmer Espens nye vikar von Hellrising på?
Espen og Eva må tage kampen op mod Nissedræberen og det er ikke ufarligt.

2. bind i trilogien er ligeså spændende og velskrevet som bind 1 Bjerget vågner. Nordisk fantasy når det er bedst! Læs den, læs den! Jeg glæder mig allerede til 3. og sidste bind, Krakens Gab, udkommer.

Ingen kommentarer: