mandag den 9. april 2012

Heksejægerens lærling

Heksejægerens lærling er 1. bind i fantasyserien Wardstenen af Joseph Delaney.
Bogen handler om Thomas Ward som er den syvende søn af en syvende søn, og som sådan udset til at blive heksejægerens lærling. Thomas kan se ånder og gengangere, og er som sådan ideel til jobbet. Men arbejdet er farligt, og Thomas må arbejde hårdt for at lære alt hvad det indebærer at være heksejæger. Heksejægeren advarer Thomas mod piger - især dem med spidse sko - som han siger kan føre Thomas i ulykke. Da Thomas møder pigen Alice, som har spidse sko, er han mistænksom, men lover alligevel at gøre hende en tjeneste. Han havde dog ikke forestillet sig at Alice ville narre ham til at frigøre den ondeste heks i Herredet, Moder Malkin, mens Heksejægeren er bortrejst. En heks som har smag for børneblod! Thomas må tage kampen op mod heksen for at redde Herredet og sig selv og sin familie fra hendes ondskab. Og samtidig må han finde ud af hvordan han skal forklare det hele når Heksejægeren vender hjem.

Helt fantastisk bog med masser af magi, gys og humor. Beskrivelserne af Moder Malkin er helt fantastiske og kan bestemt give foder til mareridt. Alligevel er bogen også fyldt med humor, og handlingen er så medrivende og hæsblæsende at jeg læste bogen i ét stræk. Bogen, og serien i det hele taget, kan varmt anbefales.
Se også seriens flotte hjemmeside.

1 kommentar:

Piskeriset sagde ...

Det var en bog, jeg forventede mig rigtig meget af, da jeg havde fået den anbefalet, men desværre skuffede den mig meget. Tror den var for enkel til min smag, så jeg fik aldrig læst flere bøger i serien.

Har du læst flere bøger i serien?