lørdag den 16. april 2011

Skyggemagi

Skyggemagi af John Lenahan handler om den 17-årige Conor. Han bor alene med sin far, som er ekspert i oldtidssprog, og som mangler sin ene hånd. Conor har aldrig kendt sin mor, som døde da han var spæd.
Men da 2 ryttere en dag kommer på besøg, og den ene præsenterer sig som hans fars søster, bliver der pludselig vendt op og ned på Conors verden. For hans far er i virkeligheden prins fra landet Tir na Nog, de udødeliges land, men flygtede da Conor var spæd til virkelighedens verden for at redde Conors liv. For Conors slægtninge vil slå ham ihjel, da en gammel profeti siger at:

Sønnen af den enhåndede prins må dø. Ellers bliver han Tir na Nogs undergang.

I Tir na Nog må Conor kæmpe for livet, samtidig med at han må lære sin far at kende igen, da faren aldrig har fortalt ham om hans liv i Tir na Nog. Eller at hans mor stadig er i live, og troldkvinde. Men hvem kan Conor stole på? Alle i Tir na Nog er tilsyneladende ude på at slå ham ihjel, også selv om de ikke bryder sig om hans onkel Cialtie, som er konge i stedet for Conors far, og noget af en tyran. Kan Conor overleve Tir na Nog, og ikke mindst hans slægtninge, og finde vejen tilbage til virkelighedens verden? Og hvad med profetien?

Rigtig god og spændende fantasybog med masser af keltiske og irske myter blandet ind i historien. Bogen kan varmt anbefales.

Ingen kommentarer: