lørdag den 9. april 2011

Kelley

Kelley er 1. bind i serien Vinterkongens datter af Lesley Livingston.

Kelley er 17 år, og håbefuld skuespillerinde i New York. Hun er dubleant til Titania i opsætningen af William Shakespeares En skærsommernatsdrøm, men da hovedrolleindehaveren brækker benet, får Kelley sin store chance, da hun skal overtage rollen.

En aften, da hun går tur i Central Park og forsøger at lære sine replikker, møder hun den flotte Sonny, som giver hende en rose, og derefter forsvinder sporløst i natten. For Sonny er en af alfekongen Oberons Janus-vagter, der skal beskytte menneskenes verden fra alferne, når Samhain-porten i parken åbner sig ni nætter i træk. Han er skifting - et menneskebarn stjålet af alferne og opdraget i Oberons palads.

På vej hjem redder Kelley en hest fra at drukne, og det bliver starten på en række mærkelige begivenheder. For da Kelley kommer hjem, er hesten på mystisk vis kommet ind i hendes lejlighed, og står i hendes badekar! Kelley finder ud af, at Shakespeares alfer findes i virkeligheden, og at hun er datter af alfekongen Oberon. Men nogen vil gøre alt for at sikre at Kelley ikke kan kræve sin fødselsret, og det er op til Kelley og Sonny at stoppe Den Vilde Jagt fra at jage frit igen. For hvis jagten slipper løs kan det ende med et blodbad...

Rigtig god og spændende fantasyfortælling baseret på keltiske myter og Shakespeares teaterstykke En skærsommernatsdrøm. Her er der ingen nuttede feer, men masser af politiske intriger alfehofferne imellem. Jeg kan næsten ikke vente på næste bind i serien. Bogen kan varmt anbefales!

Ingen kommentarer: