lørdag den 26. februar 2011

Kælderkrigerne

Kælderkrigerne er skrevet af Dennis Jürgensen og er en fantasyfortælling med masser af absurde og skæve hændelser.

Linus og Halfdan er vilde med at spille rollespil, og har som deres alter-egoer, Jyrk Jernhandske og Leo Lynnæve været på mange eventyr. Men da de bliver ramt af skriveblokering beder de pigen Annika om at skrive et eventyr til dem. Hun sender dem afsted på eventyr i sin kælder, hvor de skal finde de 3 kronjuveler, Morgenringen, Middagskæden og Aftenkronen. Linus og Halfdan er skeptiske, men bestemmer sig dog for at gennemføre opgaven. De opdager dog snart, at kælderen ikke er helt almindelig, og da de pludselig forvandles til deres alter-egoer har de ikke andet valg end at finde de 3 kronjuveler, så de kan komme hjem til deres egen verden - og deres egne kroppe. Men kælderverdenen er et farligt sted, og ikke alt er som man tror...

Bogen er en typisk Dennis Jürgensen-bog, med masser af humor og skruet sprog. De to hovedpersoner Linus og Halfdan minder om fyrene fra Benny og Brian-bøgerne, men selv om der er masser af humor i bogen, må jeg indrømme, at den ikke kommer til at høre til blandt mine yndlings-Jürgensen-bøger. Den er dog på ingen måde dårlig.

1 kommentar:

Homo Sapiens sagde ...

Indlæst af Torben Sekov er bogen nærmest lige så fantastisk som en del af Jürgensens øvrige værker - ikke mindst, fordi stemmeføringen er MEGET anderledes, når drengene er deres alter egoer.