fredag den 8. januar 2021

For a Few Demons More

For a Few Demons More er 5. bind af urban fantasy-serien The Hollows, skrevet af Kim Harrison.

Intet sted er sikkert, når dæmoner er på spil. Heller ikke hellige steder. Rachel bliver vækket, da en dæmon uden varsel trænger ind i den kirke, hvor hun, Ivy og Jenks og hans familie bor og arbejder, på jagt efter et eller andet. Rachel er sikker på, at dæmonen leder efter fokusset, skabt af dæmonerne til at kontrollere varulvene, og hendes mistanke bliver bestyrket, da flere varulve bliver myrdet. Varulve, der alle har en forbindelse til Rachel, og hvis død kan starte en krig mellem Cincinnatis forskellige varulveflokke.
Som om det ikke var nok, hyrer hendes ærkefjende, Trent, hende som bodyguard til sit bryllup, hendes forhold til Ivy tager en ny drejning, og både IS og FIB er pludselig lidt for interesserede i hende. Heldigvis har hun sin kæreste, Kisten, til at holde sammen på hende.
At være heks har aldrig været mere kompliceret – eller mere farligt.

Jeg er ret vild med serien, men alligevel tog det mig lang tid at færdiglæse bogen her. Dels fordi det var lang tid siden, jeg læste forrige bind i serien, og derfor havde glemt store dele af historien, så jeg først følte jeg havde styr på det hele 200 sider inde i bogen, og dels fordi jeg nok ikke rigtig var i humør til at læse den, da jeg begyndte på den. Men da den var en del af sidste års A-Z TBR gjorde jeg alligevel forsøget, og trods startvanskelighederne endte jeg også med at synes rigtig godt om bogen. Også selvom jeg ikke brød mig om slutningen.
Sproget er letlæst og flydende, actionscenerne realistiske og adrenalinfremkaldende, og beskrivelserne livagtige, men det humoren, der for mig får det hele til at hænge sammen. Især Rachel og Jenks’ sarkastiske dialoger er fantastiske.
Universet er spændende og originalt, og jeg elsker blandingen af magi og hverdag, og hvordan almindelige mennesker og magiske væsener lever side om side. Og selvom den overnaturlige verden, og især dæmonernes del af den, kan være virkelig skræmmende, så er der også meget godt i den.
Handlingen er godt skruet sammen, med masser af twists undervejs. Historien er uhyggeligt spændende, og fyldt med magi, dæmoner, intriger, forræderi, kærlighed, venskab, alfer, hemmeligheder, hævn, fjendskab, sex og usikre alliancer. Især de sidste 100 sider sad jeg klinet til siderne, og selvom jeg ikke brød mig om slutningen, som for mig virkede lidt for letkøbt på nogle områder (og nej, jeg kan ikke forklare mig nærmere, uden at spoile plottet), og hjerteknusende på andre, så var det et brag af en finale.
Personerne er levende og nuancerede, og jeg elsker, hvor grå de er. Ingen er kun gode eller onde, og det er de valg, folk tager, der bestemmer, på hvilken side de befinder sig undervejs. Rachel er en skøn hovedperson. Hun er stædig, loyal og modig, og har et stort hjerte. Til tider er hun dog lige lovligt impulsiv, og koblet med en tendens til næsten at jagte farlige situationer, er hendes selvopholdelsesdrift ikke altid den bedste. En af de ting, der driver serien for mig, er venskabet mellem Jenks, Ivy og Rachel, og mens jeg nød ping-pongen mellem Rachel og Jenks, så var jeg ikke vild med den drejning venskabet mellem Ivy og Rachel tog – og det pres det lagde på Rachel fra omverdenen, fordi hun ikke bare rettede ind. Til gengæld nød jeg forholdet mellem Rachel og Kisten, som, udover en virkelig god kemi, er præget af gensidig respekt og dybe følelser. Også Rachels ærkefjende Trent er en interessant karakter, som man som læser aldrig helt ved, hvor man har.
Alt i alt var For a Few Demons More, trods startvanskeligheder, irritationsmomenter og min utilfredshed med slutningen, en virkelig god fortsættelse på en serie, jeg helt klar skal læse videre i. Jeg håber dog, at der ikke kommer til at gå helt så lang tid, før jeg får læst næste bind, så jeg ikke igen glemmer det meste af forhistorien. Er man fan af serien, vil man ikke blive skuffet, og kan man lide urban fantasy med masser af humor og action, kan serien kun anbefales.

Se også forfatterens hjemmeside

Ingen kommentarer: