Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Straarup og Co.
Da kærlighedsgudens bue og pil bliver stjålet, bliver Aru og Mini, sammen med deres nyeste Pandava-søster, Brynne, anklaget for at stå bag tyveriet. For at bevise deres uskyld, må de, sammen med halvguden Aiden, tage på en mission for at skaffe våbnene tilbage. Lykkes det ikke, vil de alle tre blive udstødt af Det Overjordiske, og miste deres erindring om tiden som Pandavaer.
Men at finde tyven er bestemt ikke let, og det går snart op for dem, at der ligger mere bag tyveriet, end først antaget. Hvis de skal overleve, og finde våbnene, må de lære at stole på hinanden - og på sig selv.
Og de har kun ti dage...
Jeg var vild med første bind i serien, og bind to skuffede bestemt ikke.
Sproget er letlæst og flydende, med livagtige beskrivelser, der får de forskellige overjordiske riger til at fremstå knivskarpe for det indre blik, og et ekstra krydderi i form af indiske ord og mytologiske begreber, der er med til at give universet liv. Heldigvis indeholder bogen en ordliste sidst i bogen, som kan forklare de fremmedartede termer, da nogle af dem kan være en smule forvirrende for læsere, der ikke kender så meget til den hinduistiske mytologi. Derudover er bogen proppet med popkulturelle og litterære begreber (jeg er for eksempel ret vild med en vis Disney-reference), og en god portion humor.
Universet er gennemført, og forfatteren formår at forklare en ellers temmelig indviklet mytologi på en pædagogisk og naturligt indflettende måde, uden det får karakter af infodumping. Og selvom jeg ikke helt kunne lade være med at blive en smule forvirret undervejs, da der er rigtigt mange navne og guder at holde styr på, så var det ikke noget der trak ned i læseoplevelsen. Samtidig var det sjovt at se, hvor mange paralleller der faktisk er, mellem forskellige mytologier. Et eksempel er kærlighedsgudens brug af bue og pil, eller en vis spisekonkurrence, som vendte tankerne henimod den nordiske mytologi.
Handlingen er godt skruet sammen, og selvom dele af plottet mindede mig lidt vel meget om Percy Jackson-serien, så var der stadig masser af overraskelser undervejs. Historien er spændende, og fyldt med action, magi, guder, intriger, forræderi, hemmeligheder, venskab, løgne, mobning og familie. Men også lidt mere indviklede begreber, som den, at det er sejrherrerne, der dikterer historien, at der altid er to sider af historien, og af sandheden, og at heltene ikke altid opfører sig som helte. Og så slutter den på en måde, som gør det virkelig svært at vente på næste bind i serien.
Personerne er menneskelige og nuancerede, og selv guderne føles som virkelige personer. Jeg kan rigtig godt lide hovedpersonen Aru, som i den grad har udviklet sig siden første bind i serien. Hun er blevet mere selvsikker, og venskabet med Mini har mindsket den ensomhed, hun følte før. Hun har dog stadig en tendens til at være lidt for impulsiv, og tænker sig ikke altid lige godt om, før hun taler, hvilket fører til en del mindre heldige situationer. Mini er en skøn biperson. Også hun er blevet mere selvsikker, men har stadig tendens til at lade sine neuroser og fobier styre hendes handlinger. De to nye tilføjelser til gruppen, Aiden og Brynne, supplerer de to piger rigtig godt. Brynne minder på mange måder om Aru, og har ligesom hende en tendens til at handle impulsivt, og lade temperamentet løbe af med hende, men hun er også loyal og uventet sårbar, og så har hun masser af mod. Aiden er på mange måder den, der får gruppedynamikken til at fungere, da han er mere åben og fredsstiftende end Aru og Brynne, men også han har sine indre dæmoner at slås med.
Aru Shah og sjælesangen var en virkelig god fortsættelse på en skøn serie fyldt med venskab, humor og indisk mytologi, og jeg glæder mig allerede til næste bind udkommer på dansk. Var man vild med første bind, vil man bestemt ikke blive skuffet, og er man fan af Rick Riordans bøger, er serien helt klart et nærmere bekendtskab værd.
Se også forfatterens hjemmeside.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar