lørdag den 19. marts 2016

Nilrems rejse

Nilrems rejse er en fantasybog skrevet af Jacob Hedegaard Pedersen.

Troldmanden Nilrem underviser på Magiskolen i Moseby. Han er dog mere interesseret i sine eksperimenter med liv og død. Da han, midt i en undervisningstime, bruger en af sine studerende som forsøgskanin, får han alvorlige problemer. For den studerendes far, professor Verrader, bryder sig bestemt ikke om at Nilrem slår hans søn ihjel og så genopliver ham på en måde der sikrer at han snart vil dø igen. Med hjælp fra de andre professorer på skolen fratager han Nilrem hans magiske kræfter og kaster ham på porten. Nilrem har nu kun en mulighed: At finde Den Store Bog, tilegne sig dens kundskaber, og helbrede Verraders søn en gang for alle. Ellers vil han blive bortvist fra skolen for evigt, og uden magiske kræfter vil hans overlevelsesmuligheder være små.
Nilrem får hjælp af den gamle mand Norne-Gæst som forsyner ham med et par rejsekammerater, ridderen Ivar Lykke og minotauren Tordenkalven. Til gengæld kræver han at Nilrem slår Verrader ihjel.
Først skal Nilrem dog have fundet Den Store Bog. Det bliver en lang og farefuld rejse. Og der står mere på spil end Nilrem er klar over. For selve Verdens fremtid afhænger af de valg Nilrem træffer.

Bogen foregår i samme univers som forfatterens fantasyserie Dværgenes Krønike, og Nilrem optræder da også i serien som en af bipersonerne. Men hvor jeg var ret vild med Dværgenes Krønike, så havde jeg det svært med Nilrems rejse. Og det hang rigtig meget sammen med hovedpersonen. Nilrem er på ingen måder en sympatisk mand. Han er impulsiv, magtsyg og forstår tilsyneladende ikke hvad han har gjort forkert. Jeg kom aldrig til at holde af ham, og derfor forekom hans historie mig ret ligegyldig. Jeg kom heller aldrig til at holde af bipersonerne som jeg aldrig rigtig lærte at kende. Selve plottet er ellers godt skruet sammen, med masser af uventede twists, og selvom handlingen halter lidt burde den have fanget mig mere end den gjorde. En af de ting der haltede i handlingen var den tid en rejse tog. Den ene vej gik der ingen tid før Nilrem nåede frem, og den anden vej tog samme rejse rigtig lang tid. Enten manglede der et par mellemregninger, eller også var der noget galt med udregningen af rejsetiden. Det hang i hvert fald ikke helt sammen, og det irriterede mig. Sproget er godt, med malende beskrivelser og gode dialoger, og bogen er fuld af magi, gys og action. Desværre fangede bogen mig aldrig rigtig.

Se forfatterens hjemmeside her.

Ingen kommentarer: