mandag den 7. marts 2016

Tågeskjoldet

Tågeskjoldet er 2. bind af Bodil El Jørgensens fantasyserie Pigen fra havet.

Svava er kommet ombord på opdagelsesrejseren Marins skib hvor hun er blevet køkkenpige. Marin har lovet at skaffe hende en læreplads hvis hun bare lige vil sejle med ham ud til det mystiske Tågeskjold så han kan undersøge hendes ravmedaljons kræfter nærmere.
På vejen gør skibet ophold i Dybhavn og her finder Svava, med dværgen Firfingers hjælp, ud af mere om sin far. Samtidig får skibet endnu et besætningsmedlem som redder Svava fra et mågeoverfald.
På rejsen ud mod Tågeskjoldet bliver Marin mere og mere insisterende i sine forsøg på at overtale Svava til at låne ham medaljonen. Men kan hun stole på ham? Og hvilke kræfter gemmer medaljonen på?

Her i andet bind er der mere fart over feltet. Læseren lærer sammen med Svava mere om hendes fortid, og samtidig lærer man også Svava som person bedre at kende. Men de andre personer kniber det mere med. Kun dværgen Firfinger kommer man for alvor ind under huden på, og bipersonerne virker derfor en anelse ligegyldige. Og det er synd, for plottet er godt, og handlingen kunne sagtens bære lidt personudvikling. Bogen er mere spændende end første bind, og der er mere action. Sproget er igen letlæst, og bogen er hurtigt læst. Men selvom jeg synes den er bedre end første bind fangede den mig aldrig rigtig. På mig virker bogen en anelse forenklet, og som sagt mangler jeg nogle interessante personer. Serien bliver nok aldrig rigtig noget for mig, men børn vil sikkert synes den er spændende.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: