fredag den 4. september 2015

Nidstangen

Nidstangen er 1. bind af fantasyserien PAX skrevet af Åsa Larsson, Ingela Korsell og Henrik Jonsson.

Brødrene Alrik og Viggo er flyttet ind hos en ny plejefamilie i den lille by Mariefred.
Men allerede på den første skoledag rager Viggo uklar med skolens bølle, Simon, som er søn af skolens sløjdlærer. Selv om det er Simon der startede slagsmålet får Alrik og Viggo skylden.
Alrik har svært ved at styre sit temperament og smadrer derfor nogle ruder på et gammelt hus.
Som straf skal Alrik og Viggo hjælpe de to ældre søskende Estrid og Magnar, ejerne af huset, med noget havearbejde.
Men Estrid og Magnar har deres egne hemmeligheder, og snart er de to brødre viklet ind i en kamp mod onde kræfter. Brødrenes komme er nemlig forudsagt, og første opgave bliver at finde Nidstangen, da den slipper ud af det bibliotek den har været opbevaret i.
Brødrene må finde Nidstangen før det er for sent. Og måske er den tættere på end man skulle tro...

En rigtig spændende fantasyfortælling fyldt med magi og gys. Bogen er fortalt dels gennem tekst og dels gennem tegneserie-illustrationer, og det giver en rigtig god effekt, og er med til at forstærke bogens gyserelementer. Det er de nordiske myter og skyggevæsener som udgør bogens fantasyelementer, og bogen er forfriskende anderledes i forhold til mange af de andre fantasyfortællinger der findes. Sproget er godt, med gode beskrivelser af såvel stemninger som omgivelser, og personerne virker levende og sympatiske. Jeg strøg lige igennem bogen, og kan slet ikke vente med at gå i gang med den næste i serien. Bogen er absolut værd at læse. 

Ingen kommentarer: