onsdag den 2. december 2015

Bjæren

Bjæren er 4. bind af fantasyserien PAX skrevet af Åsa Larsson, Ingela Korsell og Henrik Jonsson.

Da mobiltelefoner, iPads og penge forsvinder fra såvel elevers tasker som låste biler er Sløjd-Thomas hurtig til at give Alrik skylden. For selvfølgelig er det plejebørnene der står bag, ligesom det også er dem der står bag alle problemerne med mobning i skolen - og det til trods for at Sløjd-Thomas´ egen søn Simon er den værste af mobberne.
Men hverken Alrik eller Viggo står bag, og de er begge opsatte på at rense deres navne før de bliver tvunget til at forlade byen og deres plejeforældre.
Heldigvis får de hjælp af Magnar og Estrid, som er sikre på at det er sortheksen i Mariefred der står bag. Sortheksen har nemlig skabt en bjære, et væsen som stjæler ting som sortheksen vil have.
Alrik og Viggo må finde og stoppe bjæren. Men det er ikke nemt når de nu ikke ved hvem sortheksen er. For er det Maggie Migræne eller Iris der står bag - eller en helt tredje?

Bind 4 er ligeså spændende som de foregående bind i serien. Bogen er fuld af sort magi og tager sit udgangspunkt i nordiske sagn og de væsener som knytter sig hertil. Stemningen i bogen er mørk og gyset, og de mange illustrationer er med til at skabe tonen og fortælle historien i bedste tegneseriestil. Tempoet er højt, og handlingen er godt skruet sammen. Personerne virker realistiske og menneskelige, med flere forskellige facetter, og både godt og ondt i sig. Sproget er godt og flydende, med gode beskrivelser og flotte actionscener som understøttes af illustrationerne. Bogen slutter, som de andre bøger i serien, med en cliffhanger som gør det svært at vente på næste bind. Kan man godt lide fantasy i den mere gysede stil er bogen og serien værd at læse. 

Ingen kommentarer: