mandag den 20. juli 2015

Søvn og torne

Søvn og torne er en eventyrlig fortælling af Neil Gaiman.

Dronningen skal giftes. Hendes hjælpere tager af sted for at købe det fineste silkestof til brylluppet. Undervejs kommer de til en kro, hvor de hører at en mystisk søvnforbandelse breder sig hurtigere og hurtigere i naborigerne.
For mange år siden blev en ung prinsesse forbandet til evig søvn, og søvnen breder sig nu hurtigere og hurtigere til flere og flere mennesker. Kun ved at vække prinsessen med et kys kan forbandelsen blive hævet.
Med kun én dag tilbage før sit bryllup tager Dronningen af sted for at vække Prinsessen og hæve forbandelsen. Men vejen er lang, og ikke alt er som man skulle tro...

En fantastisk genfortælling af eventyrene om Snehvide og Tornerose med en meget anderledes slutning. Som altid er Neil Gaimans sprog helt fantastisk. Chris Riddells vidunderlige illustrationer fortæller en stor del af historien undervejs, og er med til at give læseren en virkelig magisk oplevelse.
Handlingen har en del uventede drejninger, som er typisk for Gaimans bøger, og slutresultatet er en dejlig bog om mod, valg og magi. Søvn og torne er én af de bøger man ikke må snyde sig selv for. Og er man fan af Neil Gaimans bøger er bogen et must. Læs den!

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: