lørdag den 14. maj 2016

Onsdage i tårnet

Onsdage i tårnet er 2. bind af Jessica Day Georges fantasyserie om Funkelborg og prinsesse Celia.

Normalt ændrer Funkelborg sig ikke om onsdagen, så da prinsesse Celia opdager et nyt tårn med et stort orange æg på en onsdag undrer hun sig. Især da rummet forsvinder lige så pludseligt som det dukkede op. Celia bliver dog ved med at finde rummet, og bliver meget interesseret i ægget. Da ægget klækker får Celia sig en overraskelse. For ægget indeholder en grif, som knytter sig meget til Celia, og hun er slet ikke i tvivl om at slottet ønsker hun skal tage sig af den. Særligt ikke da slottet forhindrer hende i at fortælle andre om griffen.
Angrebet på slottet har efterladt sig spor, og slottet har ikke været det samme siden det blev tvunget til at gå i dvale. Slottet får stadig nye rum, men det virker anderledes, og kongefamilien er bekymrede for om slottet er blevet sygt. Hoftroldmanden Balther, Celias bror, beder derfor Troldmandsrådet om hjælp, men den troldmand der dukker op virker arrogant og fjendtlig, og Celia er overbevist om at han skjuler noget.
Samtidig opdager Celia, at slottet gemmer på en hel del flere hemmeligheder end hun troede. Hemmeligheder, som har en hel del med griffe at gøre, og som troldmanden Arkas tilsyneladende vil gøre alt for at undgå Celia opklarer.

Jeg overvejede længe hvilken bog jeg skulle vælge at læse til denne måneds udfordring i Flyvehjørnet, som hed Læs en børnebog. Valget faldt på Onsdage i tårnet som er en bog jeg har læst før med et stille og roligt tempo, hvilket jeg havde brug for efter at have læst Før de bliver hængt. Bogen er ikke nervepirrende spændende, men er i stedet en sød og rolig historie med en tone der minder mig om Diana Wynne Jones´ bøger og en varm humor. Sproget er letlæst og flydende, og bogen er hurtigt læst. Personerne er ikke alle lige interessante, men Celia er en sød og charmerende hovedperson med en god portion fornuft og en utrættelig nysgerrighed. Plottet minder en hel del om første bog i serien, men det gør bestemt ikke noget, da slutningen er fuldstændig uventet, med en cliffhanger som gør læseren nysgerrig efter at læse næste bog i serien. Har man brug for et stille og roligt afbræk, eller er man vild med magi og prinsesser (eller har et barn der vild med magi og prinsesser) så kan bogen bestemt anbefales.

Se også forfatterens hjemmeside.

1 kommentar:

Lea Brøgger Detlevsen sagde ...

Tak for anmeldelsen. Det lyder virkelig som en hyggelig og god serie.

Jeg har tagget dig med "NY Times By The Book Tag" i mit seneste indlæg http://bogligeoplevelser.blogspot.dk/2016/05/ny-times-by-book-tag.html
Håber, du har lyst til at være med - det er selvfølgelig frivilligt :)