Læseplan for 2019

Det er fjerde gang, jeg kaster mig ud i at lave en læseplan for det kommende år, og denne gang bliver det lidt anderledes end tidligere år.
Jeg går nemlig væk fra de månedlige læsetemaer. Jeg var glad for dem, da jeg indførte dem i sin tid, men det sidste års tid har de ikke fungeret ret godt, og jeg tager derfor en pause fra dem, i hvert fald det næste års tid. Jeg var nemlig begyndt dels at købe flere bøger, som passede til temaerne, i stedet for at få læst de bøger jeg allerede havde stående i reolen, og dels at udskyde bøger, jeg havde lyst til at læse, til den måned, hvor de passede til læsetemaet, hvilket betød, at bøgerne ofte alligevel ikke blev læst. Og det var jo ikke det, der var meningen med læsetemaerne. 
Som I ved, hvis I følger bloggen, er det kun bøger fra de fantastiske genrer, som jeg anmelder på siden. Det betyder, at enkelte af de bøger jeg læser i årets løb, kun figurerer i de månedlige statusindlæg, som jeg fortsætter med i 2019, men den komplette liste over årets læste bøger kan altid findes på min Goodreads-side, hvor man kan få et hurtigt overblik over min fremgang i løbet af året. 
Igen i år deltager jeg i Goodreads-læseudfordringen, og læsemålet er, ligesom i 2018, sat til 130 bøger. Selvom jeg læste 149 bøger i 2018, har jeg ikke tænkt mig at sætte målet op, da jeg også har et par tykkere bøger, jeg gerne vil have læst i løbet af året, og gerne vil have ro til også at kunne læse lidt mindre i nogle måneder. Jeg tæller kun "rigtige" bøger med i læseudfordringen, så tegneserier og graphic novels vil kun figurere på de forskellige måneders læsestatus.
Jeg har igen i 2019 planer om at deltage i forskellige readathons, blandt andet Dewey´s 24 Hour Readathon, The One Readathon To Rule Them All og TomeTopple, hvis det passer ind i min kalender. Skulle der dukke andre interessante readathons op i årets løb, er det heller ikke umuligt, at jeg også deltager i dem. 

Derudover har jeg planer om at deltage i en enkelt readalong i løbet af 2019. Det er ikke noget, jeg har prøvet før, og jeg er derfor temmelig spændt på, hvordan det vil gå. Readalongen foregår på BookTube, og bag det står en række booktubere, som også agerer værter, mens det står på. Værterne er Becca and The Books, Codie's Book Corner, Rachael Marie Book Junkie, Reading With Ryan, Don't Have a Degree in Reading og ThePsychoNyx. Bøgerne, der skal læses, er George R.R. Martins serie A Song of Ice and Fire, og jeg tror, jeg må være en af de sidste fantasynørder i verden der endnu ikke har hverken læst eller set tv-showet. Men nu skal det altså være, både fordi sidste sæson af Game of Thrones har premiere til april, og fordi Fantasyfestivalen i 2019 også har fokus på serien. Det er jo nogle digre værker serien består af, og der er derfor afsat to måneder til hver bog, med start i januar, hvilket burde gøre det muligt at få læst serien. 
Tidsplanen ser sådan ud:
Januar og februar: A Game of Thrones
Marts og april: A Clash of Kings
Maj og juni: A Storm of Swords
Juli og august: A Feast for Crows
September og oktober: A Dance of Dragons
Vil I også læse med, eller høre mere om readalongen, kan I se Becca and The Books' announcement video her:


Udover readalongen har jeg selv lavet tre læseudfordringer.

Først og fremmest fortsætter jeg med min serieudfordring fra sidste år. Selvom det gik lidt i stå her i slutningen af året, så synes jeg, idéen med en seriekrukke fungerede rigtig godt, og jeg har både fået afsluttet nogle serier, og er kommet videre med nogle af dem, jeg var gået i stå i, i det forgangne år. Jeg har derfor været alle sedlerne igennem, og sorteret dem fra, hvor jeg havde fået læst serierne, samt tilføjet de nye serier, som jeg har fået startet på i 2018, og seriekrukken indeholder, ved årets start, 35 serietitler. Hver måned trækker jeg en serietitel fra krukken, og skal så, som minimum, have læst en bog i serien, før måneden er slut. Bliver jeg ikke færdig med serien, ryger sedlen tilbage i krukken, til næste gang jeg trækker den. Enkelte serier er det så lang tid siden jeg har læst, at jeg nok bliver nødt til at genlæse de første bind, men forhåbentlig kan jeg huske hvor jeg er kommet til i de fleste serier. Jeg har friholdt enkelte serier fra glasset. Det gælder Dark-Hunter-serien af Sherrilyn Kenyon, hvor jeg mangler så mange bind at det vil være urealistisk at nå dem på en måned, og så en serie, som jeg har mistet interessen for, og overvejer at skille mig af med, nemlig Sarah J. Maas´ Throne of Glass. Jeg ville aldrig få læst sidstnævnte, hvis jeg trak den op af glasset, og derfor kan jeg ligeså godt lade være med at lade den indgå. Jeg har også valgt ikke at smide anmeldereksemplarer i glasset, da de gerne skulle læses snarest, og det derfor ikke giver mening at putte dem i glasset. Skulle jeg få lyst til, i årets løb, at læse videre i en serie, som befinder sig i glasset, uden at have trukket den, er det ikke forbudt. Bliver jeg færdig med serien, og trækker sedlen senere, trækker jeg bare en ny seddel i stedet for.

Min anden læseudfordring ligner serieudfordringen en hel del. Jeg er nemlig godt og grundigt bagud med at få læst bøgerne fra de FairyLoot-bokse, jeg har modtaget, og har derfor lavet endnu et glas, hvor jeg har skrevet titlerne på alle de FairyLoot-bøger, jeg mangler at få læst. Jeg vil, ligesom med serierne, trække en ny titel fra glasset hver måned, men giver mig selv to måneder, til at få dem læst, før titlerne enten ryger tilbage i glasset - eller bøgerne ryger ud. 

Sidst, men ikke mindst, har jeg igen i år lavet en årslæsestak af bøger, som enten skal læses i 2019, eller ud. Det er bøger, som jeg har haft stående ulæst i mine reoler i flere år, uden at være kommet i gang med dem, og ved at lægge dem i årslæsestakken, håber jeg endelig at få dem læst. Jeg har valgt 8 bøger ud, som alle er enten standalones eller førte bind af en serie på maximum tre bind, og som jeg har brug for lidt ekstra motivation for endelig at komme i gang med. 
Bøgerne er:

Clausen, Nick: Udvalgt (Den sidste vindrytter 1)
Bogen er købt som en sampak med resten af trilogien til en eller anden bogmesse, for flere år siden. Selvom jeg har læst, og nydt, flere af Nock Clausens bøger, så har denne serie stået ulæst i reolen i flere år, og nu skal det altså være. 

Crossley-Holland, Kevin: Kongen i stenen (Arthur 1)
Bogen er købt på tilbud sammen med resten af serien, men det er så længe siden, at jeg har glemt hvor og hvornår den fandt vej til mine reoler. 

Finderup, Mette: Dødsgudens løgne (Dødsgudens løgne 1)
Jeg kan rigtig godt lide Mette Finderups bøger, men den her duologi er jeg desværre ikke kommet i gang med endnu, og nu skal det være. 

Fletcher, Charlie: Stenhjerte (Stenhjerte 1)
Bogen er, sammen med toeren, købt på tilbud. Formentlig til et bogudsalg, men jeg kan faktisk ikke huske hvornår. 

Morrigan, Muffy: Sejlvæveren
Bogen er købt til BogForum i 2017. 

Ness, Patrick: Mere end det
Bogen er købt brugt for flere år siden.

Silvera, Adam: Den dag jeg glemmer
Bogen var en gave fra forlaget Gyldendal til Bogbloggertræf 2016.  

Weir, Andy: The Martian
Bogen er købt til Fantasyfestivalen 2016. 

Udover læseudfordringerne vil jeg gå videre med mine Top 10-Lister, som desværre har ligget noget stille. Målet er en ny liste hver anden måned - hver måned er simpelthen for meget, da de tager temmelig lang tid at lave - og så får vi se hvordan det går. Jeg har i hvert fald masser af idéer til listerne.
Jeg har også planer om at lave flere Book Tag-indlæg, da jeg synes, de er en sjov måde at fortælle om mine læsevaner, og samtidig kan jeg se på statistikken, at det er nogle af de indlæg, som bliver læst meget, så jeg går ud fra, det betyder, at I også synes de er sjove.
Jeg fortsætter med at lave statusindlæg hver måned, og her fortæller jeg også hvordan det går med de forskellige læseudfordringer. Jeg synes, indlæggene fungerer godt, og de er i hvert fald med til at give mig et overblik over hvordan læsemåneden er gået.
Jeg fortsætter også med at lave månedlige Book Hauls i 2019. Det er en god måde for mig at få overblik over, hvor mange nye bøger jeg egentlig får ind ad døren, og jeg kan se på statistikken, at det også er nogle indlæg, der bliver læst meget. Jeg håber stadig at få begrænset mit bogkøb, så jeg faktisk også kan nå at få bøgerne læst, men nu får vi se, hvordan det kommer til at gå.
Derudover håber jeg at få tid til at genlæse nogle af mine yndlingsbøger i løbet af året. For selvom jeg får mange nye spændende bøger ind ad døren, så vil jeg også gerne kunne genopdage magien i de gamle.

Hvordan det kommer til at gå med 3 boglige udfordringer plus en readalong vil vise sig, men jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang. 

Ingen kommentarer: