tirsdag den 23. april 2024

Trolderiget

Trolderiget er 4. bind af graphic novel-serien Nordlys, skabt af Malin Falch. 

Bogen er et anmeldereksemplar fra Turbine forlaget

Sonja, Lotte og Esben er på vej til trolderiget, for at redde Sonjas onkel Henrik. En rejse, der bestemt ikke er ufarlig, for troldene bryder sig ikke om mennesker. 
Imens lægger oraklet og Hjalmer planer. De vil bruge portalmagien til at udrydde de magiske væsener, og gøre verdenen sikker for menneskene. Hjalmer har planer om at bruge trællen Kjetils magiske evner, og lover, at han vil gøre ham til en fri mand, hvis bare han vil hjælpe ham med at finde Sonja, Lotte og Esben. Men er Hjalmer til at stole på? Og hvad er det egentlig, oraklet er ude på?

Den her serie bliver bare bedre og bedre. 
Sproget er stadig letlæst og flydende, med velfungerende dialoger, og tekst og illustrationer supplerer hinanden virkelig godt. Især naturscenerne er fantastiske, og det samme gælder den stemning, som Falch giver liv gennem illustrationerne. 
Universet udvider sig endnu en gang, denne gang med fokus på troldenes rige. Vi lærer også mere om verdenens skabelse, menneskenes rolle, dødsriget og den måde, magien fungerer på. 
Handlingen er godt skruet sammen, med flere twists undervejs. Historien er spændende og fyldt med action, hemmeligheder, forræderi, hævn, magi, venskab, vikinger, talende dyr, trolde og portaler, godt krydret med nordisk mytologi. 
Personerne er nuancerede og menneskelige, og selv skurkene har sympatiske - eller i hvert fald forståelige - sider. Sonja er stadig en skøn hovedperson. Hun er hjælpsom, modig og har et godt hjerte, og så er hun fast besluttet på at redde sin onkel. Af bipersonerne er det især Esben og Lotte, der skiller sig ud. Esben er gådefuld, modig og har sine egne hemmeligheder, mens Lotte stadig forsøger at finde ud af, hvem hun er, når hun ikke er oraklets lærling. Hjalmer er hævngerrig, magtsyg og modig, med alligevel kan man som læser ikke lade være med at føle en smule sympati med ham. Oraklet er manipulerende, hemmelighedsfuld og fast besluttet på at bruge sin magi til at få hævn, og samtidig udføre sin plan. Sidst, men ikke mindst, er der trællen Kjetil, som både frygter Hjalmer og sin magi, og ønsker at blive fri. 
Trolderiget var endnu et skønt bind i serien, og jeg glæder mig allerede til at læse næste bind. Fans af serien vil ikke blive skuffede, og er man til graphic novels med masser af magi, stemning og nordisk mytologi, kan Nordlys-serien kun anbefales. 

Ingen kommentarer: