tirsdag den 23. april 2024

Kragesøstrene

Kragesøstrene er 3. bind af graphic novel-serien Nordlys, skabt af Malin Falch. 

Bogen er et anmeldereksemplar fra Turbine forlaget

Sonja er sammen med Bjørn og Lotte på vej til fjeldfolket, for at finde Lottes familie. De bliver taget godt imod, men alligevel er der noget, der virker underligt. Fjeldfolkets leder Ravnda er meget interesseret i at høre om oraklet, men det virker som om, hun holder noget hemmeligt. 
Sonja er også bekymret for sin onkel Henrik, som er taget til fange af trolde, og for Esben, som hun ikke ved, hvor er. Kan Sonja stole på fjeldfolket? Og hvad er der sket med Esben? 

Efter cliffhangeren i sidste bind, kunne jeg ikke vente med at læse videre i serien, og jeg blev bestemt ikke skuffet. 
Sproget er letlæst og flydende, dialogerne velfungerende, og tekst og illustrationer supplerer hinanden virkelig godt. Jeg elsker, hvor farverige og stemningsfulde illustrationerne er, og især naturscenerne er fantastisk smukke. 
Universet udvider sig endnu en gang, med viden om fjeldfolket, endnu mere magi, og så bliver sløret løftet for, hvordan portalerne egentlig fungerer. 
Handlingen er godt skruet sammen, med flere overraskelser undervejs, og selvom dette bind har et lidt roligere tempo, end det foregående, så er spændingen stadig i top. Historien er fyldt med hemmeligheder, familie, venskab, vikinger, magi, hævn, talende dyr og portaler, krydret med nordisk mytologi, trolde og Peter Pan-referencer. 
Personerne er levende og nuancerede, og Sonja er en dejlig hovedperson. Hun er hjælpsom, nysgerrig og har et godt hjerte, og jeg kunne rigtig godt lide hendes voksende venskab med Lotte. Af bipersonerne er det især Lotte, som træder frem i dette bind. Hun er splittet mellem oraklet, der har opdraget hende, og ønsket om at finde ud af, hvem hun er. Og så er der oraklet og Ravnda, som viser sig at kende hinanden bedre, end man skulle tro. Men kan man stole på dem? 
Kragesøstrene var lige så flot og spændende som sine forgængere, og fans af serien vil ikke blive skuffede. Jeg glæder mig allerede til at læse videre, og kan kun anbefale serien.  

Ingen kommentarer: