fredag den 11. februar 2022

Shiftathon

(Reklame - indeholder anmeldereksemplar)

Shiftathon
er et helt nyt readathon med fokus på urban fantasy. Readathonet er skabt af Sam fra Thoughts on Tomes og Matthew fra Matthew Sciarappa, og løber af stablen fra 16.-22. februar. 
Jeg er vild med urban fantasy, og da jeg har en del på min TBR, har jeg planlagt at deltage. 

Der er ingen regler for readathonet, udover at bøgerne skal være urban fantasy eller, hvis det foretrækkes, paranormal romance (en del urban fantasy bevæger sig alligevel på grænsen mellem de to genrer, så de kan være svære at adskille), men har man lyst, kan man vælge sin TBR ud fra 5 forskellige udfordringer. 
Jeg har forsøgt at ramme de forskellige udfordringer (med undtagelse af en enkelt), men viser det sig, at bøgerne falder udenfor, når jeg læser dem, gør det ikke så meget, da de alle, ifølge Goodreads, er urban fantasy, og derfor tæller med. 

De 5 udfordringer er:
1. Læs en bog med andre formskiftere end varulve
2. Læs en bog med vampyrer
3. Læs en bog med fae eller elvere
4. Læs en bog med et paranormalt væsen fra en religion (for eksempel engle, dæmoner, djinn etc.)
5. Læs en bog med zombier eller spøgelser

Se hele informationsvideoen fra Thoughts on Tomes her: 

Jeg har valgt at fokusere på urban fantasy fra min umiddelbare TBR, nemlig bøger fra anmelderstakken, min A-Z TBR og min serie Top 10 Liste for i år, og har strikket følgende TBR sammen, som opfylder de første 4 udfordringer - i hvert fald så vidt jeg ved. 

Min TBR ser sådan her ud:

Marie-Louise Rønning: Lysets vogtere (Skaberens Våben 3). 394 sider. 
2. Læs en bog med vampyrer
Bogen er både en del af min serie Top 10 Liste og månedens serie fra seriekrukken, og da bogen handler om halvblodsvampyrer, hekse og kamp mod vampyrer, passer den perfekt ind. 

Roshani Chokshi: Aru Shah og ønsketræet (Pandava 3). 418 sider. 
Anmeldereksemplar fra forlaget Straarup og Co. 
4. Læs en bog med et paranormalt væsen fra en religion (for eksempel engle, dæmoner, djinn etc.)
Bogen tager udgangspunkt i indisk mytologi og den hinduistiske gudeverden, så der burde være rigeligt med paranormale religiøse væsener at vælge imellem. 

Kat Cho: Wicked Fox (Gumiho 1). 424 sider. 
1. Læs en bog med andre formskiftere end varulve.
Bogen handler om en gumiho, som er en koreansk ræveskifter, så burde kunne dække udfordringen. Og da bogen samtidig er en del af min A-Z TBR, og en af de FairyLoot-bøger jeg stadig mangler at få læst, er det win-win. 

Eoin Colfer: The Fowl Twins (The Fowl Twins 1). 424 sider. 
3. Læs en bog med fae eller elvere
Okay, jeg indrømmer, jeg twister udfordringen en smule her, da bogen handler om feer, men de er vel også en slags fae? Jeg elsker Artemis Fowl-serien, som den her serie er en spin off fra, og glæder mig til at vende tilbage til universet. Og så vil jeg samtidig kunne krydse endnu en titel af fra min A-Z TBR. 

Sherrilyn Kenyon: Retribution (Dark-Hunter 19). 369 sider. 
4. Læs en bog med et paranormalt væsen fra en religion (for eksempel engle, dæmoner, djinn etc.)
En af mine absolutte yndlingsserier. Jeg har holdt (ufrivillig) pause fra serien i et par år, og nu er det på tide at vende tilbage til universet. Serien her er måske mere i paranormal romance-afdelingen end rendyrket urban fantasy, men tæller stadig med. Universet har en del paranormale væsener, og både de græske guder, daimons (en form for vampyrer) og formskiftere har optrådt i serien, så selvom lige denne udfordring måske ikke dækker, er jeg sikker på, at en af de andre nok skal. Også denne bog er en del af min A-Z TBR, og en jeg glæder mig til at kunne krydse af listen. 

I alt håber jeg at få læst 2029 sider fordelt på 5 bøger. Temmelig ambitiøst, men det burde kunne lade sig gøre. 2 af bøgerne er nemlig middle grade, og 2 er YA, og de plejer at være forholdsvis hurtige at læse. Også selvom 3 af bøgerne er på engelsk. 
Jeg regner med at lave et statusindlæg når readathonet er slut, hvor jeg samler op på, hvordan det er gået, og ellers vil I løbende kunne følge med via Instagram, hvor jeg opdaterer under hashtagget #shiftathon. 

Deltager I i Shiftathon? Og hvis ja, hvilke bøger er så på jeres TBR? 

Ingen kommentarer: