lørdag den 11. januar 2020

Wildcard

Wildcard er 2. og sidste bind af science fiction-serien Warcross, skrevet af Marie Lu.

Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda

Emika undslap med nød og næppe Warcross-verdensmesterskabet med livet i behold, og er gået under jorden. Efter at have opdaget sandheden bag den nye NeuroLink-algoritme er hun jaget vildt, og mens hun føler sig forrådt af Hideo, forsøger hun at finde en måde at stoppe ham på, før det er for sent.
Emika opdager snart, at hun ikke er den eneste, der ønsker at stoppe Hideo. Også den mystiske Zero og hans gruppe kæmper for at undgå Hideos kontrol, og Zero har brug for Emikas hjælp, hvis hans plan skal lykkes.
Men Zero har sine egne motiver, og Emika må finde ud af, hvem hun egentlig kan stole på, hvis hun skal overleve. Hvem er ven, og hvem er fjende?

Jeg var vild med første bind i serien, og jeg ved egentlig ikke helt, hvorfor jeg har ventet så længe med at læse fortsættelsen, og afslutningen på historien. Den var nemlig mindst lige så god som etteren, og endnu mere uforudsigelig.
Sproget er letlæst og flydende, og selvom de mange japanske navne krævede, at jeg holdt tungen lige i munden, så var beskrivelserne af især actionscenerne, og ikke mindst kampscenerne i det virtuelle Warcross, så realistiske, at jeg næsten følte mig som en del af spillet selv.
Handlingen er godt skruet sammen, og fyldt med twists, som gør det fuldstændig umuligt at gætte, hvad der vil ske. Hver eneste gang jeg troede, jeg havde gættet hvor historien var på vej hen, tog den en helt anden retning, og jeg havde på ingen måde set slutningen komme. Historien er uhyggeligt spændende, og fyldt med action, kærlighed, venskab, forræderi, intriger, manipulationer, hemmeligheder, mord, sorg og savn. Men det er også en historie om frygt, kunstig intelligens, teknologi, og hvor langt man kan, og bør, gå, i søgen efter sandheden, og i videnskabens navn. Mest uhyggeligt af alt er sådan set, at det kunne ske, og i en ikke engang særligt fjern fremtid, hvis ikke vi som mennesker passer på, og tænker os om.
Personerne er levende og menneskelige, og selvom ikke alle bipersonerne er lige nuancerede, så er de på ingen måde endimensionelle. Hovedpersonen Emika er intelligent, modig og besluttet på at gøre det rigtige - uanset hvad det koster hende selv. Hun er knust over bruddet med Hideo, men også fast besluttet på at stoppe hans planer, selvom hun stadig har følelser for ham. Af bipersonerne var især Hideo, Zero og Jax interessante, foruden en person mere, som jeg ikke kan nævne, for ikke at spoile handlingen for meget. Hideo føler sig svigtet af Emika, men er stadig fast besluttet på at finde frem til sandheden om, hvad der skete med hans bror - koste hvad det vil. Også selvom han stadig har følelser for Emika. Zero er nok bogens mest gådefulde person. Selvom Hideo er hans bror, så er han kold, målbevist, og vil gøre alt for at stoppe ham. På trods af, at det var hans forsvinden, der satte det hele i gang. Lejemorderen Jax er en iskold dræber. Men hun har også uventede lag, og vil gøre alt for at beskytte Zero. Og så er der, som nævnt, en biperson mere, som gjorde stort indtryk med en iskold beregnende hjerne, og en tvetydig dobbelthed, som gjorde det svært for mig at vide, hvor jeg havde vedkommende.
Wildcard var en fantastisk actionfyldt, nervepirrende og tankevækkende afslutning på en virkelig fed science fiction-serie, som jeg kun kan anbefale. Var man vild med etteren, vil man bestemt ikke blive skuffet over afslutningen, og jeg kommer helt klart til at læse serien igen.

Se også forfatterens hjemmeside.


Ingen kommentarer: