lørdag den 1. juni 2019

Læsestatus for maj

(Reklame - indeholder anmeldereksemplarer)

Maj var en mærkelig måned. Hvor april var varm og sommerlig, var maj kold, våd og blæsende.
Maj bød på en del praktisk arbejde i haven - når vejret samarbejdede - og et fællesprojekt med naboen, hvor vi fik fjernet hæk og stillet hegn op imellem os. Måneden startede med en biograftur sammen med et par kolleger, hvor jeg endelig fik set Avengers: Endgame. Jeg har stadig ikke helt fordøjet filmen, men glæder mig helt vildt til at se Spider-man: Far from Home, når den får premiere til juli.
Maj bød også på en hyggelig bogbloggerbrunch hos Turbine i anledning af udgivelsen af Gry Kappel Jensens fantasybog Roser og violer, og jeg var glad for, for en gangs skyld, at kunne komme med. Indlægget om besøget kan læses her.
Maj blev også måneden, hvor jeg for første gang var en tur til dyrlægen med min kat til sundhedstjek. Resultatet blev 14 dages øredrypning, da hun viste sig både at have svamp og øremider. Jeg skal hilse og sige, at det ikke er helt nemt at dryppe ører på en kat, men det lader til at have hjulpet, og forhåbentlig bliver dyrlægen tilfreds, når vi skal til andet sundhedstjek på mandag.
I maj fik tømreren endelig skiftet det sidste køkkenskab efter vandskaden, og forsikringssagen er nu officielt ude af verden. Desværre viste det sig, at en af de skuffer tømreren har skiftet, ikke er blevet samlet rigtigt, så den gaber både foran og bagpå, hvilket betyder, at han skal forbi endnu en gang, og rette op på det. Men i det mindste er resten af skabet skiftet.
Arbejdsmæssigt var maj en travl måned, med ekstravagter, møder, og deadlines. Fantasyfestivalen fylder mere og mere i det daglige arbejde, og jeg kan mærke, at der ikke længere er helt så længe til september.
Hvad der til gengæld ikke fyldte så meget i maj, var læsning. Til gengæld fik jeg købt en hel del bøger, hvilket I vil kunne se, når maj måneds book haul kommer på bloggen. Jeg havde ikke regnet med, at jeg ville nå op på lige så mange læste bøger, som i april, men det kom alligevel bag på mig, hvor lidt jeg egentlig fik læst. Jeg fik hverken læst maj måneds serie, Red Rising af Pierce Brown, eller maj måneds valg fra FairyLoot-krukken Heart of Thorns af Bree Barton. Sidstnævnte håber jeg at få læst i juni, mens Red Rising ryger tilbage i seriekrukken, og dermed må vente til jeg enten får lyst til at læse den, eller trækker den fra krukken igen.
Og nu til de bøger, jeg faktisk fik læst i maj.

Som altid starter jeg med anmeldereksemplarerne. I maj fik jeg læst 4 anmeldereksemplarer, tilsendt af søde forlag.
Bøgerne er:

Maggie Stiefvater: Ravnedrengene (The Raven Cycle 1)
Anmeldereksemplar fra Turbine forlaget. 
Serien er påbegyndt.

Henrik Widell: Skumringsild (Reinkarnatørerne 1)
Anmeldereksemplar fra forlaget DreamLitt.
Serien er påbegyndt og ajour.

Gry Kappel Jensen: Roser og violer (Rosenholm-trilogien 1)
Anmeldereksemplar fra Turbine forlaget. 
Serien er påbegyndt og ajour. 

Anna Ruhe: Duftapoteket - Der er en hemmelighed i luften (Duftapoteket 1)
Anmeldereksemplar fra Straarup og Co. 
Serien er påbegyndt. 

I maj fik jeg også læst en enkelt nyanskaffelse, hvilket betyder, at jeg nu er helt ajour med forfatterens bøger.
Bogen er:

Rick Riordan: 9 from the Nine Worlds

Derudover fik jeg læst en enkelt biblioteksbog, som jeg har stået i kø til i et stykke tid, og som nu endelig kom hjem til mig.
Bogen er:

Karen M. McManus: En af os lyver

Sidst, men ikke mindst, fik jeg læst 21 tegneserier og 2 graphic novels.
De er:

Mort Walker:
Basserne på strandhugst (Basserne 100% 8)
Venner for livet! (Eller til øllet slipper op) (Basserne 100% 9)
Kort proces (Basserne 100% 10)
Alle kan have brug for en slapper (Basserne 100% 11)
En løjtnant for meget (Basserne 100% 12)
Basserne på rov (Basserne 100% 13)
Basserne på strandtur (Basserne 100% 14)
Basserne på øvelse (Basserne 100% 15)
En snebold kommer sjældent alene (Basserne 100% 16)
S'janten på vandretur (Basserne 100% 17)
Fart på, Jens Fup! (Basserne 100% 18)
Hører du en snorken? (Basserne 100% 19)
S'janten i hopla!? (Basserne 100% 20)
Altid kampklar! (Basserne 100% 21)
Højt på en gren (Basserne 100% 22)
Der er koldt udenfor! (Basserne 100% 23)
Hvem der? (Basserne 100% 24)
Tid til forårsmarch (Basserne 100% 25)
Få så fart på, Jens! (Basserne 100% 47)
Hvad skulle generalen gøre uden frk. Olsen?

Walthéry: På sporet af den blå spurvehøg (Natacha  23)

Dan Abnett m.fl.:
The Return of Wally West (Titans vol. 1)
Made in Manhattan (Titans vol. 2)

Ialt fik jeg læst 6 bøger, 21 tegneserier og 2 graphic novels. Af dem var 4 anmeldereksemplarer, 1 på engelsk (3 hvis man tæller graphic novels med) og 1 en biblioteksbog. Jeg fik påbegyndt 4 nye serier, hvoraf jeg kom ajour med 2 af dem.
I juni vil jeg fortsætte med at arbejde mig igennem bunken af anmeldereksemplarer, og forsøge at nå i bund med dem. Derudover skal jeg have læst maj måneds valg fra FairyLoot-krukken Heart of Thorns af Bree Barton. Juni måneds valg fra FairyLoot-krukken er Grace and Fury af Tracy Banghart, og jeg kan allerede nu sige, at det er yderst usandsynligt, at jeg får den læst. Jeg bryder mig ikke om at læse om dystopiske kvindeundertrykkende samfund, og bogen er da også den FairyLoot-bog, jeg er mindst interesseret i at læse. Så får jeg ikke begyndt på bogen i løbet af juni, vil jeg nok skille mig af med den i stedet. Månedens serie er The Lady Janies af Cynthia Hand, Brodi Ashton og Jodi Meadows. Jeg mangler en enkelt bog, for at komme ajour med serien, og da jeg længe har glædet mig til at læse videre i serien, er jeg ret sikker på, jeg nok skal få den læst.
I juni skal jeg i haven, og have lavet alt det, vejret satte en stopper for i maj. Blandt andet have fældet et par træer, algebehandlet garagen og luget. Derudover krydser jeg fingre for, at tømreren får tid til at komme og reparere skuffen, så køkkenet kan blive helt færdigt. Og så får jeg travlt på arbejdet med at få de sidste detaljer på plads til årets Fantasyfestival inden sommerferien.

Fik I læst nogle gode bøger i maj? Og læste I nogle af de samme, som jeg gjorde? 

1 kommentar:

Sidsel sagde ...

Nu er vi godt nok trådt ind i juni, men jeg har netop færdiglæst 'Alias Grace' af Margaret Atwood, og 'Northanger Abbey' af Jane Austen, og begge var vildt gode!