mandag den 4. februar 2019

Burn Bright

Burn Bright er 5. bind i fantasyserien Alpha and Omega, skrevet af Patricia Briggs.

Marrokkens flok er hjemsted for nogle af de ældste og mest ustabile varulve, som lever i eksil i bjergene omkring Marrokkens by. Da magen til en af de vilde varulve, en fae, ringer om hjælp, tager Charles og Anna straks afsted. Bran, Marrokken, er taget på ferie efter Mercys bortførelse, og har efterladt Charles som den midlertidige leder af flokken.
Da Charles og Anna når frem, møder de varulven Hesters mage, en fae af stor styrke, men med psykiske problemer. De to er blevet angrebet af fremmede varulve og mennesker, som nu holder Hester fanget. Det lykkes Anna og Charles at befri hende, men før de får taget sig af bortførerne, dukker der forstærkninger op, og Hester bliver dræbt.
Hesters død påvirker hendes mage, som tager livet af sig selv. Men før da, skriver han en besked: Hester opdagede, at der var en forræder i flokken, og hun vidste hvem det var.
Charles, Anna og flokken må finde ud af, hvem der står bag bortførelsen og mordet på Hester - og hvem forræderen er. Først skal de dog have advaret de andre vilde varulve, hvilket ikke er helt ufarligt, da de alle er psykiske ustabile.
Men forræderen er tættere på, end man skulle tro, og vedkommende har mere end et es i ærmet...

Hold da op, hvor var den her bog bare spændende. Den var næsten umulig at lægge fra mig, og jeg slugte den på ganske kort tid.
Sproget er, som altid ved Briggs' bøger, letlæst og flydende, med masser af humor, men også en god portion blodige og livagtige beskrivelser.
Universet udvider sig endnu en gang, med nye personer, nye intriger og nye væsener, og den måde serien spiller sammen med Mercy-serien er virkelig godt udført.
Plottet er godt skruet sammen, og fyldt med twists, som gør det svært at gætte, hvad der vil ske. Og afsløringen af forræderens identitet kom som en komplet overraskelse for mig. Historien er uhyggeligt spændende, og fyldt med action, intriger, forræderi, varulve, sort magi, hemmeligheder, indianske sagn og myter, og selvfølgelig kærlighed.
Personerne er levende og nuancerede, og som læser kommer man hurtigt til at kende og elske dem. Anna og Charles' forhold er rigtig godt beskrevet, og jeg er vild med deres kemi, og den måde de passer sammen på. Den "svage" Anna passer lige så meget på Charles, som den dominerende ulv passer på hende, og deres kærlighed til, og tro på, hinanden er dejlig at læse om. Marrokkens mage Leah er stadig manipulerende, jaloux og, nå ja, en bitch, men jeg følte, at jeg kom til at lære hende og hendes motivationer bedre at kende i denne bog. Og selvom jeg stadig ikke bryder mig om hende, så kan jeg godt sympatisere en lille smule med hende. Derudover har jeg et ømt punkt for den gamle og lettere psykotiske ulv Asil. Han er dødsensfarlig, men også ufattelig loyal over for dem han holder af. Og så har han en dejligt uformel og sarkastisk omgangstone.
Burn Bright er uden tvivl en af, hvis ikke den, bedste bog i serien indtil videre. Ærgerligt nok er det også den sidste, og jeg har allerede abstinenser efter mere af Briggs' univers og personer. Heldigvis kommer der en Mercy-bog mere til maj, men ventetiden bliver godt nok hård. Er man vild med serien og Briggs' univers og personer, vil man bestemt ikke blive skuffet, og jeg kan kun anbefale bogen.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: