lørdag den 25. juli 2015

Infernoet

Infernoet er 2. bind af James Dashners science fiction-trilogi Maze Runner

Det er lykkedes Thomas, Teresa og en del af drengene at undslippe både Labyrinten og WICKED. Tror de da. For det viser sig snart, at WICKED ikke er færdige med dem endnu, og i stedet har startet næste fase af deres store eksperiment.
Thomas og Teresa bliver skilt fra hinanden, og i stedet slutter en ny dreng sig til dem, som også har telepatiske evner. Af ham lærer drengene at der er en anden gruppe - bestående af piger - som har været igennem den samme prøvelse som dem i Labyrinten.
Thomas og drengene får at vide, at de alle er blevet smittet med Udbruddet, den sygdom som hærger jorden, og som WICKED vil bruge drengene til at bekæmpe - hvis de overlever.
For at få kuren skal drengene krydse Infernoet, en kæmpestor ørken fyldt med Køtere (mennesker smittet med Udbruddet), et frygteligt klima og den anden gruppe unge som vil slå dem ihjel hvis de mødes.
Og drengene har kun 14 dage til at nå frem...

Bogen slutter hvor 1. bind slap, og er ligeså sindsygt spændende. Personerne er godt beskrevet, og særligt hovedpersonen Thomas virker levende og troværdig. Sproget er godt, og beskrivelserne af såvel Infernoet som de strabadser drengene kommer ud for er virkelig gode. Bogen er fyldt med action, og er en fantastisk fortælling om kampen for overlevelse, venskab og forræderi. En virkelig god dystopisk fremtidsfortælling som sætter nogle tanker i gang om hvor vidt mennesket vil gå for at overleve, og hvad desperation kan få mennesker til at gøre mod hinanden. Har du læst 1. bind vil du bestemt ikke blive skuffet, og fans af Hunger Games-trilogien vil sikkert også elske Maze Runner-serien. 

Se også forfatterens hjemmeside

Ingen kommentarer: