søndag den 26. juli 2015

Dødskuren

Dødskuren er 3. og sidste bind af James Dashners dystopiske science fiction-trilogi Maze Runner.

Thomas og de andre overlevende er tilbage under WICKEDs kontrol. Thomas er blevet adskilt fra de andre, og har fået at vide, at sygdommen har bredt sig i ham.
Det viser sig dog at være endnu en af WICKEDs løgne. Thomas er nemlig immun over for sygdommen. Men det er ikke alle de overlevende der er immune.
WICKED vil give de overlevende deres hukommelser tilbage, men Thomas, Newt og Minho nægter. Alle andre siger ja tak.
Det viser sig dog snart at WICKED har en helt særlig interesse i Thomas, og ikke vil godtage hans valg. Med hjælp fra Brenda og Jorge lykkes det de tre venner at flygte fra WICKEDs kontrol.
Men verden uden for murene er farlig. Antallet af smittede vokser hurtigt, og der hersker mere og mere kaos i de store byer, hvor korruption og frygt hersker.
Thomas og hans venner må finde ud af hvem de kan stole på, og hvordan de kan stoppe WICKED en gang for alle. Men at overleve i en verden styret af frygt kan være svært...

Afslutningen på Maze Runner-trilogien skuffer bestemt ikke. Bogen er sindsygt spændende, og de mange twists undervejs gør at man ikke kan slippe bogen før den er slut. Der er masser af action, og personerne er godt beskrevet, og virker levende. Beskrivelserne af et dystopisk samfund i opløsning er rigtig gode, og bogen beskriver levende hvor langt håbløshed og desperation kan drive mennesker. Sproget er fantastisk og levende, og man sidder til tider helt ude på kanten af stolen mens historien udbreder sig. En fantastisk historie om overlevelse, forræderi, desperation og venskab, men også en historie om at ikke alt er sort og hvidt, og at mennesker kan være både gode og onde på samme tid. Maze Runner-trilogien er i den grad et studie i, at vejen til helvede er brolagt med gode fortsætter. WICKED vil finde en kur - men deres metoder lader en del tilbage at ønske. Og samtidig viser det sig, at også Thomas har både godt og ondt i sig, hvilket er med til at gøre ham til en meget virkelig person for læseren. Det eneste dårlige jeg kan sige, er at serien nu er slut. Det har været en forrygende rejse, og serien kan i den grad anbefales. Læs den, læs den. 

Se også forfatterens hjemmeside

Ingen kommentarer: