lørdag den 30. april 2022

Readathon #11

Så er der ikke længe, til forårets udgave af Dewey's 24 Hour Readathon går i gang. Det er 11. gang jeg deltager, og jeg har glædet mig længe til at tilbringe en weekend i bøgernes verden. Readathonet starter klokken 14 og slutter i morgen klokken 14, og selvom jeg ikke har planer om at holde mig vågen hele vejen igennem, så håber jeg alligevel at få læst en del. Ikke mindst fordi jeg stort set ikke har læst i april, og jeg håber at kunne kickstarte min læsning med dette readathon. Som jeg plejer, vil jeg opdatere dette indlæg løbende under readathonet, ligesom jeg også kommer til at være aktiv på Goodreads og Instagram

(Reklame - indeholder anmeldereksemplar)

Min læsestak består af en god blanding af YA og børnebøger, samt en enkelt tegneserie, og med undtagelse af en enkelt, er de alle sammen forholdsvis korte. 
Læsestakken ser sådan her ud:

Thom Roep og Piet Wijn: Den troløse tjener (Gammelpot 15) (48 sider)
Jeg er begyndt at genlæse serien, efterhånden som jeg anskaffer bindene i de nye hardcover-udgaver, men selvom jeg købte denne for et stykke tid siden, har jeg endnu ikke fået læst mere end forordet. Men nu skal det være. 

Jeanette Sigtenborg Rasmussen: I krig (Legendens ridder 1) (145/197 sider)
Anmeldereksemplar fra forlaget Straarup og Co. 
Jeg har efterhånden været i gang med bogen her et stykke tid, men mangler stadig 145 sider. Desværre har jeg været virkelig plaget af manglende læselyst de sidste måneder, og derfor har jeg endnu ikke fået læst den færdig, selvom jeg var ret vild med det, jeg har fået læst af den. Jeg håber, det lykkes at få læst de sidste sider i løbet af det kommende døgn. 

Manu Sareen: Iqbal Farooq vender tilbage (Iqbal Farooq 11) (171 sider)
Jeg var virkelig vild med de første bind i serien, så reserverede straks bogen på biblioteket, da den nye var på vej. Jeg glæder mig til at følge med Iqbal og hans skøre familie på nye eventyr, og satser på masser af sjov og ballade. 

K.L. Berger: Hvor ingen ser det (Onshore 2) (381 sider)
Læsestakkens længste bog er denne. Jeg læste første bind i serien under forårsversionen af Dewey's sidste år, og glæder mig til at læse videre. Også selvom jeg ved, jeg kommer til at tude undervejs. 

Eva Munk: Dicte var her (267 sider)
Jeg er ret vild med Evas bøger, og glæder mig til at læse denne, som jeg har gemt til lejligheden siden sidste år.

Luna Harley: Bare Alice (257 sider)
Også denne YA-bog har ventet i reolen på dette readathon siden sidste efterår, og jeg glæder mig til endelig at komme i gang med den. 

I alt er min læsestak på 1269 sider, hvilket burde være muligt at nå igennem. Og skulle jeg løbe tør, har jeg heldigvis masser af bøger i reolen, jeg kan kaste mig over. 

13.27
Så er jeg ved at være klar. Der er sørget for nem aftensmad, jeg har fået gjort rent, og har endda nået lidt havearbejde, så jeg med god samvittighed kan bruge resten af weekenden på at læse. Jeg har fået taget billeder til bloggen og Instagram, og mangler nu bare at tømme opvaskemaskinen, og stille snacks frem. 

13.57
Opvaskemaskinen er tømt, og snacks og te stillet klar. Så nu er det bare at vente. 

14.00
Og vi er i gang! Første bog bliver Hvor ingen ser det af K.L. Berger. 

16.48
Jeg er færdig med Hvor ingen ser det, og sikke en start på readathonet. Bogen var præcis lige så god, som jeg havde håbet på, omend mindre tårefremkaldende, hvilket var rart. Nu vil jeg lave lidt mere te, før jeg kaster mig over den næste bog fra læsestakken. 

17.06
Mens teen trækker vil jeg gå i gang med den næste bog, som bliver Iqbal Farooq vender tilbage af Manu Sareen. Jeg satser på masser af grin. 

18.26
Så blev jeg færdig med Iqbal Farooq vender tilbage, og som jeg havde regnet med var det en virkelig sjov læseoplevelse. Nu vil jeg sætte aftensmaden i ovnen, og måske læse lidt mere, mens den varmer. 

18.50

Maden er i ovnen, og jeg har fået læst det næste fra min læsestak, Den troløse tjener af Thom Roep og Piet Wijn, som var endnu et herligt eventyr med Gammelpot. Nu vil jeg tjekke hvordan det går de andre læsere rundt omkring, mens jeg venter på, at aftensmaden bliver færdig. 

19.43
Aftensmaden er spist, katten nusset med, og jeg har fået tjekket sociale medier. Nu vil kaste mig over den næste bog fra læsestakken, som bliver Dicte var her af Eva Munk. 

21.32
Så blev jeg færdig med Dicte var her, og wow, altså. Stærk, hjerteknusende og tårefremkaldende YA om savn, svigt, ensomhed og pres, og om at vokse fra hinanden, og forsøge at finde ud af, hvem man er. 
Nu skal jeg vist have en lille pause, før jeg finder ud af, hvad jeg kaster mig over næste gang. 

21.47
Jeg har vasket op, og fundet snacks frem igen. Nu er det tid til at læse videre, og jeg har besluttet mig for at gå rogue, og læse en bog, der egentlig ikke var på min TBR, nemlig Flugten fra Danmark (Den Rustne Verden 1) af Adam O. 

23.10

Flugten fra Danmark var en virkelig god læseoplevelse. Tankevækkende, skræmmende og sjov, og med personer, jeg hurtigt kom til at elske. Og så blev hvert kapitel indledt med fantastiske flotte illustrationer. Var det ikke fordi jeg kan mærke, at øjnene er ved at være trætte, var jeg fortsat direkte til det næste bind i serien, men nu vil jeg i stedet tjekke lidt SoMe, før jeg går i seng. Jeg har brug for søvn, hvis jeg skal være bare nogenlunde sammenhængende i morgen. 

23.29
Jeg slutter for i aften, og går i seng. Sov godt derude, og god læselyst til de af jer, der stadig holder ud. 

8.21
Efter en god nats søvn, er jeg klar igen. Mens jeg venter på, at morgenmaden bliver klar, vil jeg se, hvordan det går for de andre læsere rundt omkring, og så har jeg bestemt mig for at læse videre i Den Rustne Verden, i stedet for at følge min planlagte TBR. Men først SoMe og morgenmad. 

8.35
Så er det blevet tid til at gå i gang med dagens første bog, som bliver Motorhjerte af Adam O. 

9.40
Så blev jeg færdig med Motorhjerte, og den var endnu bedre end sin forgænger. Spændende, sjov og tankevækkende, og med en cliffhanger, der gør det svært ikke at kaste sig over sidste bind med det samme. Men først skal jeg altså lige have morgenmad. 

10.17
Morgenmaden er spist, og jeg er klar til at læse videre. Næste bog: Ukrudt af Adam O. 

11.11
Så blev jeg færdig med Ukrudt, og sikke en slutning på serien. Masser af spænding og action, og umulig at slippe. Nu tager jeg en lille pause, før jeg vender tilbage til min oprindelige TBR. 

11.18
Jeg har fundet snacks frem og hældt mere te op, så nu er jeg klar til at gå i gang med min næste bog. Det bliver Bare Alice af Luna Harley, og jeg satser på en hjertevarm YA-fortælling. 

13.20
Så blev jeg færdig med Bare Alice, og hold op, hvor den bare fantastisk. Varm, skrøbelig og smuk fortælling om venskab, forelskelse, seksualitet, gymnasieliv og hemmeligheder. Om at finde sig selv, og turde vise, hvem man er, men også om. hvad man gør, når livet før ondt, og overfladen krakelerer. Kan kun anbefales, hvis man er til YA. 
Jeg når ikke at læse flere bøger inden kl. 14, men vil se, om jeg ikke kan få læst en tegneserie eller to, før det er slut med Deweys for denne gang. 

13.50
Nåede lige en tegneserie til her i slutspurten, men med kun ti minutter tilbage, bliver det ikke til mere læsning for dette readathon. Nu vil jeg slappe af og tælle sider sammen, indtil klokken bliver 14. 

14.00
Dewey's 24 Hour Readathon er slut for denne gang, og selvom jeg lavede lidt om i min TBR undervejs, så fik jeg læst en del mere, end jeg havde regnet med.1636 sider blev det til, og jeg kan mærke, at læselysten endelig er vendt tilbage, Forhåbentlig holder den ved også efter readathonet. 
Nu vil jeg spise frokost og slappe af resten af dagen. Måske med en lille tur i det gode vejr. 
Tak for denne gang. 

Ingen kommentarer: