søndag den 1. maj 2022

Læsestatus for april

Så er det igen blevet tid til at gøre status over måneden, der gik. En måned, der på alle måder var omskiftelig. 
April startede med sne og kulde, og sluttede med sol, varme og milde vinde.
Arbejdsmæssigt var april en travl måned med flere ekstravagter og sene dage. Samtidig nærmer vi os nu det tidspunkt, hvor programmet og de sidste brikker til Fantasyfestivalen begynder at falde på plads, hvilket giver ekstra travlhed. 
På hjemmefronten bød måneden på et hyggeligt men kort familiebesøg, en lang påskeferie og en tur i biografen med min filmmakker for første gang i over to år. Til gengæld var The Lost City en virkelig god film at fejre tilbagevendelsen med. Påskeferien blev tilbragt med at slappe af, og et par praktiske projekter, men desværre ikke med at læse. April bød også på et akut tandlægebesøg, da jeg knækkede en fortand i slutningen af måneden, hvilket var træls både for mig og kontoen. 
Igen i april forsvandt læselysten, og selvom jeg fik læst et par bøger i de første uger af måneden, så var det først den sidste dag, at jeg for alvor fik vendt skuden, og jeg satser på, at det fra nu af går fremad. Den manglende læselyst betød desværre også, at jeg hverken fik færdiglæst nogle af de bøger, jeg begyndte i februar og marts, eller marts måneds FairyLoot-bog Daughter of the Burning City af Amanda Foody. Anmeldereksemplarerne gik det heller ikke for godt med, da jeg ikke fik færdiglæst et eneste. Temmelig skidt, når jeg nu havde planlagt, at april skulle være en opsamlingsmåned. Den manglende læsning betød også, at bloggen blev noget forsømt i april, men jeg fik da skrevet en enkelt anmeldelse, og lavet en ny Top 10 Liste over danske fantasydebuter, foruden diverse readathons-indlæg og min månedlige book haul. Jeg satser på lidt mere aktivitet i maj. 
Jeg deltog i to readathons i april, TFF Readathon i de første dage af måneden, og Dewey's 24 Hour Readathon den sidste dag, og tilsammen har de to readathons ansvaret for størstedelen af de bøger, jeg har fået læst i månedens løb. Også selvom TFF Readathon faktisk var lidt af en katastrofe. 
Men lad os se på, hvad jeg faktisk fik læst. 

Som nævnt startede jeg april ud med TFF Readathon, hvor jeg fik læst 2 bøger, heraf en enkelt genlæsning. 
Bøgerne er:

Mette Finderup: Sjælehvisker (A.S.P.E. 3)
Serien er i gang. 

Rick Riordan: 9 From the Nine Worlds
Genlæsning. 

Jeg læser ikke så mange fagbøger og biografier, men i april fik jeg alligevel læst 2. 
De er:

Tove Ditlevsen: Tove Ditlevsen om sig selv

Heidi Laura: En dronnings smykkeskrin - 50 år som regent fortalt i smykker

Halvdelen af de bøger, jeg fik læst, blev læst i forbindelse med den første dag af Dewey's 24 Hour Readathon. Det blev til 4 bøger og 1 tegneserie, og de er:

K.L. Berger: Hvor ingen ser det (Onshore 2)
Serien er slut. 

Manu Sareen: Iqbal Farooq vender tilbage (Iqbal Farooq 11)
Serien er ajour. 

Thom Roep og Piet Wijn: Den troløse tjener (Gammelpot 15)

Eva Munk: Dicte var her

Adam O.: Flugten fra Danmark (Den Rustne Verden 1)
Serien er påbegyndt. 

Sidst, men ikke mindst, fik jeg læst 12 tegneserier i månedens løb. 
De er:

Jim Davis:
Garfield - den lede hankat (Garfield 1)
Kalorier er bedre end fast arbejde (Garfield 5)
Garfields niende (Garfield 9)
Garfield rabler videre (Garfield 14)
Picatto (Garfield 35)
Kogebøger ligger godt på maven (Garfield 37)
Snehunden glammer (Garfield 38)

Peyo:
Greven af Gyllingehus (Henrik og Hagbart 2)
Den fortryllede fløjte (Henrik og Hagbart 3)

Jean-Pol og Cauvin: Papa Day (Sammy 36)

Dufaux og Marini: Rovdyr 3

Thom Roep og Piet Wijn: Den troløse tjener (Gammelpot 15)

I alt fik jeg læst 8 bøger og 12 tegneserier. Af dem var 4 fra biblioteket, 1 genlæsning, 1 biografi, og 1 fagbog. 1var på engelsk. Jeg fik påbegyndt 1 serie, kom ajour med 1, læst videre i 1 og afsluttet 1. Jeg fik ikke læst nogen A-Z titler, anmeldereksemplarer eller FairyLoot-bøger. 
I maj vil jeg gerne have læst de bøger færdige, jeg er i gang med, og så håber jeg at kunne give anmeldereksemplarerne en ordentlig skalle. Månedens serie fra seriekrukken er Når runesten revner af Jakob Leth, som det skulle være muligt at få læst, da jeg kun mangler en enkelt bog i serien, for at komme ajour, og bogen derudover er forholdsvis kort. Månedens FairyLoot-bog er Wicked Like A Wildfire af Lana Popovic, som jeg ikke ved ret meget om. Og så skulle jeg meget gerne videre med både mit serie-projekt og min A-Z TBR. Jeg har dog også et hemmeligt læseprojekt i maj, så hvor meget jeg når, vil vise sig. 
Jeg har ikke planer om at deltage i flere readathons i maj, men håber at få læst en del med hjælp fra de ekstra fridage i månedens løb. 
Derudover byder maj på havearbejde, endnu en tur i biografen, og forskellige småprojekter i huset, som jeg ikke nåede til i april. 

Ingen kommentarer: