torsdag den 15. juli 2021

Wild Sign

Wild Sign er 6. bind af fantasyserien Alpha and Omega, skrevet af Patricia Briggs. 

Da en hel bys beboere forsvinder sporløst fra en by i bjergene, bliver Anna og hendes mage, Charles, opsøgt af et par FBI-agenter, som beder om deres hjælp til at finde ud af, hvad der er sket. Byen befandt sig nemlig på jord ejet af Marrokkens mage, Leah, og FBI har mistanke om, at der ligger noget overnaturligt bag beboernes forsvinden. 
Anna og Charles finder hurtigt ud af, at byen Wild Sign hjemsøges af noget ældgammelt, der trækker spor tilbage til Leahs menneskelige fortid. En fortid, som er i fare for at gentage sig selv, hvis ikke Anna og Charles kan finde en måde at stoppe det ustoppelige på. 
Og tiden er ved at rinde ud. 

Patricia Briggs er en af mine absolutte yndlingsforfattere, og med denne bog beviser hun endnu en gang hvorfor. Spændende, umulig at slippe og med masser af både humor og krybende uhygge vender bogen tilbage til et univers og personer jeg elsker meget højt, og jeg nød såvel gensynet som de nye elementer, forfatteren tilføjede universet. 
Sproget er letlæst og flydende, med livagtige beskrivelser, og en utrolig stærk underliggende tone af krybende uhygge, som vokser igennem hele bogen. Samtidig rummer bogen masser af humor, og jeg elsker de rappe dialoger og musiske referencer, der dukker op undervejs. 
Universet udvider sig endnu en gang, med nye væsener og former for magi, og idéen med musik som magisk element - og våben - fungerer virkelig godt. Og så er jeg ret vild med det indblik man som læser får i et varulvekobbels indbyrdes hierarki og kultur. 
Handlingen er godt skruet sammen, og fyldt med twists undervejs, som gør det svært at gætte, hvad der vil ske. Historien er spændende, og fyldt med action, kærlighed, magi, hemmeligheder, gåder fra fortiden, varulve, hekse, gys, voldtægt, og mystiske forsvindinger. Og så slutter bogen med noget af en cliffhanger. 
Personerne er levende og menneskelige, og især Anna og Charles, som skiftes til at fortælle historien, holder jeg rigtig meget af. De to komplimenterer hinanden utroligt godt, og deres indbyrdes respekt og kærlighed er dejligt at læse om. Jeg er imponeret over, hvordan Briggs formår at bringe dobbeltheden i deres personligheder frem, så den fremstår logisk og forståelig, på trods af deres varulveinstinkter, som påvirker den måde, de to tænker og reagerer på. Og selvom de begge oplever traumatiske ting undervejs, så er de begge gode til at støtte hinanden. Af bipersonerne var jeg især vild med Tag, varulven med bersærkeren lurende lige under overfladen, og med et stort beskyttergen. At han samtidig til tider er virkelig sarkastisk gør ham kun endnu mere underholdende. Og så var jeg ret vild med den rolle, Leah kom til at spille i dette bind. Også selvom det gør det lidt svært at blive ved med at elske at hade hende, da man som læser endelig får et indblik i hvorfor hun er, som hun er, og hvor stærk, hun egentlig er, når det kommer til stykket. Jeg kunne ikke lade være med at føle med hende undervejs, og selvom hun nok aldrig bliver min yndlingsperson, så får jeg svært ved at blive ved med at opfatte hende som en iskold bitch fremover. 
Wild Sign var endnu en fantastisk bog i en skøn serie af en af mine yndlingsforfattere, og jeg kan næsten ikke vente, til næste bind udkommer. Er man fan af serien, eller bare vild med varulve, kærlighed og et helt utroligt univers, så kan bogen, og serien, kun anbefales, og eneste minus er sådan set, at næste bind endnu ikke er udkommet. For jeg vil have mere - nu! 

Se også forfatterens hjemmeside

Ingen kommentarer: