onsdag den 30. juni 2021

Læsestatus for juni

(Reklame - indeholder anmeldereksemplar)

Juni føltes på en og samme tid meget lang og alt for kort. Lang, fordi jeg ivrigt talte dagene til jeg kunne gå på sommerferie, og kort, fordi måneden var præget af ekstravagter og masser af festivalarbejde, som skulle klares, før jeg kunne få på ferie. 
I juni slap vi endelig af med coronapaskontrollen, hvilket var en kæmpe lettelse, og stoler nu i stedet på, at folk har styr på det, når de besøger biblioteket. Det betød, at vi nu kan koncentrere os om at servicere lånerne fremfor at skulle være paskontrol, og det har betydet ro i maven og færre konflikter. 
Vi nærmer os efterhånden slutspurten for Fantasyfestivalen, og juni bød blandt andet på færdiggørelsen af programmet, inden det lige om lidt ryger til tryk. Derudover var der en del praktiske ting, der skulle på plads, før jeg kunne gå på ferie. 
I juni endte jeg, sammen med en kollega, i lokalavisen, med anbefalinger af sommerlæsning, hvilket var en dejlig opgave, og jeg kan se, at læserne af avisen har taget godt imod anbefalingerne, da flere af bøgerne siden er blevet reserveret. 
I det private bød juni på en længe udskudt sølvbryllupsfejring, selvfølgelig med alle forholdsregler og håndsprit, og det var utroligt dejligt at se mere af familien, efter lange tider uden besøg. Derudover bød måneden på havearbejde, besøg på genbrugspladsen, møbelsamling og sommerferie, som jeg heldigvis stadig har nogle uger tilbage af. 
Læsemæssigt var juni desværre en rigtig dårlig måned. Læsetørken fra maj fortsatte i juni, og jeg nåede derfor langt fra i mål med mine planer om at læse nogle af de nominerede bøger til Årets Danske Fantasy Priser. Faktisk fik jeg ikke læst en eneste, men forsøgte mig i stedet med genlæsninger, og bøger uden for fantasygenren, i håbet om at få læselysten og -overskuddet tilbage. Jeg fik heller ikke læst maj måneds FairyLoot-valg, Heart of Thorns af Bree Barton, som derfor ryger tilbage i krukken. Den manglende læsning har også betydet, at bloggen har ligget stort set stille i juni, med kun to indlæg, og kun lidt mere liv på Facebook og Instagram, hvor jeg blandt andet havde gang i et par sommerkonkurrencer. 
Men lad os se på det lidt, jeg faktisk fik læst. 

Som altid starter jeg med anmeldereksemplarerne. I juni fik jeg læst et enkelt anmeldereksemplar, tilsendt fra forlaget. 
Bogen er: 

Katja Brandis: Ferie med forbandelser (Woodwalkers and Friends 1)
Anmeldereksemplar fra forlaget Straarup og Co. 
Serien er påbegyndt og ajour. 

Som nævnt forsøgte jeg at kickstarte læselysten med et par genlæsninger. 2 styk blev det til, og de er:

Eoin Colfer: Historien om Morderheksen

Giovannino Guareschi: Don Camillos lille verden (Don Camillo 1)

Jeg fik også læst 2 eventyr/mytesamlinger, nemlig:

Johan Egerkrans: Nordiske guder

Celtic Tales

Og så fik jeg også læst en enkelt YA-bog fra biblioteket i anledning af førnævnte gæsteoptræden i lokalavisen.
Bogen er:

Saynab Farah Dahir: #bucketlist

Sidst, men ikke mindst, fik jeg læst 23 tegneserier.
De er:

Mort Walker:
Altid kampklar! (Basserne 100% 21)
Højt på en gren (Basserne 100% 22)
Der er koldt udenfor! (Basserne 100% 23)
Hvem der? (Basserne 100% 24)
Tid til forårsmarch (Basserne 100% 25)
Der røg orloven, Juan! (Basserne 100% 26)
S'janten i van(d)skeligheder (Basserne 100% 28)
Så må du lave en ny! (Basserne 100% 29)
Når der går ged i den! (Basserne 100% 30)
Når der går kage i det! (Basserne 100% 31)
Middagsluren slutter nu! (Basserne 100% 32)
Hvem kommer sidst i vandet? (Basserne 100% 33)
Ikke så meget shampoo, Fjotte! (Basserne 100% 34)
Så er der dømt køkkentjeneste, Jens Fup! (Basserne 100% 35)
Det er ikke morsomt! (Basserne 100% 36)
Godt med noget varmt i kulden! (Basserne 100% 37)
Den er for tyk, den ærtesuppe! (Basserne 100% 38)

Thom Roep og Piet Wijn:
Smuglerborgen (Gammelpot 10)
Knipse-Pif (Gammelpot 11)
Drilledyret (Gammelpot 12)
Peberheksene (Gammelpot 13)
Røverne fra Dalby (Gammelpot 14)

David Etien: Patient A (Paulus Hegesippe Adelard Ladislas, greve af Champignac 2)

I alt fik jeg læst 6 bøger og 23 tegneserier, hvilket er en lille fremgang i forhold til maj, hvor jeg læste en mindre af hver. Af dem var 1 et anmeldereksemplar, 1 biblioteksbog, 2 eventyr/mytesamlinger, 2 genlæsninger, 1 på engelsk og 1 YA-bog. Jeg fik påbegyndt og kom ajour med en enkelt serie. 
I juli står den på sommerferie, og det betyder almindeligvis, at jeg holder lidt fri fra fantasybøgerne og anmeldereksemplarerne. Men da jeg stadig mangler at få læst nogle bøger til Årets Danske Fantasy Pris, skulle jeg gerne have puttet nogen af dem ind i sommerlæsningen også. Jeg holder dog fri fra både serie- og FairyLoot-krukken, da førsteprioriteten i juli er at få kickstartet læselysten igen. Og så har jeg planer om at gentage min sommerudfordring fra sidste år, som jeg fortæller mere om på Instagram og Facebook i morgen, når vi officielt træder ind i juli. 
Derudover byder juli på sommerferie, havearbejde, småprojekter herhjemme, maling af garagen, familiebesøg, og det første vaccinestik, som jeg efterhånden har ventet længe på. 

Fik I læst nogle gode bøger i juni? Og hvordan ser jeres sommerlæseplaner ud? 

Ingen kommentarer: